Dokumentarci u VAKUUM klubu: ‘Moj dom’ 12. listopada, Drifter tjedan kasnije

Ovoga tjedna u VAKUUM klubu započinje projekcija filmova u suradnji s kinom Galerija te će se prikazivati tri dokumentarca projekta KineDok.

Prošle godine pokazalo se kako među mladima ima zainteresiranih za ‘rubne’ teme – socijalno ugroženije skupine, skupine marginalizirane od društva te analize političkih i općenito sustavnih nepravdi. Uobičajeni termin je srijedom u 18 sati u prostorima VAKUUM kluba.

Prvi od izabrana tri dokumentarca je Moj dom (oiriginalni naslov: Jáma), koji govori o jednoj ukrajinskoj obitelji koja odbija napustiti svoju kuću, ali i svoj način života. Dotaknuta je problematika ruralnog i urbanog te općenito modernizacije načina življenja. Moj dom prikazuje se u srijedu, 12. listopada, u 18 sati u prostorima VAKUUM kluba, a prije same projekcije će nam o ovoj zanimljivoj tematici reći više članovi varaždinske udruge Gredica.

U srijedu, 19. listopada, očekuje nas dokumentarni film pod nazivom Drifter. Tema ovog filma trebala bi biti zanimljiva svim fanovima Need for Speeda i kompjutorskih igara slične vrste, ali i perspektivnim vozačima koji koriste automobil i za neke druge stvari, a ne samo za prijevoz. Kako je to kad naše želje i karijerni odabiri nisu u dodiru sa stvarnošću, moći ćete vidjeti u Drifteru!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije