Izniman uspjeh DVD-a Vidovec na Državnom natjecanju vatrogasaca u Puli

U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, a uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Istarske županije, na Sportsko-rekreacijskom centru ‘Uljanik’ u Puli, 1. listopada, održano je 7. državno natjecanje vatrogasaca Republike.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 221 natjecateljsko odjeljenje vatrogasaca.

Ovogodišnje državno natjecanje je bilo specifično jer je po prvi puta uvedena samo jedna vježba na natjecanju uz mogućnost treninga dan ranije, te dužim B cijevima koje su umjesto 15 bile duge 20 metara (što donosi puno više trke na stazi).

Vatrogaskinje i vatrogasci su se natjecali u dvije discipline, u radu vatrogasnog odjeljenja s vatrogasnom motornom štrcaljkom i odgovarajućom opremom, te u trčanju štafete s preprekama.

Zahvaljujući stalnim i upornim treninzima, te sudjelovanjem na više vatrogasnih natjecanja kroz pripremni period, vatrogasne natjecateljske desetine DVD-a Vidovec ostvarile su izuzetno dobre rezultate.

Važno je napomenuti da je plasman na državno natjecanje ženske i muške A ekipe DVD-a Vidovec do sada najveći uspjeh vidovečkog vatrogastva u dugogodišnjoj tradiciji djelovanja.

Ženska A ekipa koju su činile Ivana Simon, Maja Blaži, Nikolina Simon, Anita Plečko, Valentina Simon, Diana Papec, Andreja Hleb, Lucija Težak, Patricia Jambres, Slađana Lučić Blaži, osvojila je 16. mjesto od 52 natjecateljske ekipe i zlatnu medalju.

Mušku A ekipa činili su Sandi Plantić, Petar Buhin, Danijel Melnjak, Leon Petric, Patrik Ozmec, Ivica Papec, Nikola Težak, Miljenko Melnjak, Marijan Canjuga. Oni su osvojili 22. mjesto od 59 natjecateljskih ekipa i srebrnu medalju.

DVD Vidovec se zahvaljuje na trudu voditeljima ekipa, kao i ostalim članovima ekipa, Općini Vidovec na čelu s općinskim načelnikom Brunom Hranićem na financijskoj potpori, VZO Vidovec, te Vatrogasnoj zajednici Varaždinske županije.

Posebna zahvala ide pokojnom predsjedniku Božidaru Plečko, kojem je rad sa natjecateljskim ekipama zauzimao važno mjesto u njegovoj vatrogasnoj karijeri, te je svojim nesebičnim radom doveo ekipe do tako visokog plasmana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije