Vartop o sukobu oko etažnog grijanja: ‘Predstavnik je sakupio dovoljno potpisa’

U jutarnjim satima u Zagrebačkoj ulici 17 u Varaždinu došlo je do verbalnog sukoba i svađe između tamošnjih stanara zbog uvođenja etažnog grijanja.

> Sukob stanara u Zagrebačkoj 17 oko etažnog grijanja: ‘Radovi su nezakoniti’

Iako su u manjini, neki stanari tvrde kako se takav način grijanja uvodi ‘protuzakonito te da su za to krivi gradonačelnik Habuš, direktor Termoplina Topolnjak i direktor Vartopa Vrdoljak.’

Poslali smo upit u tvrtku Vartop d.o.o. za komentar situacije, a odgovor prenosimo u cijelosti.

‘Tvrtka Vartop osnovana je kako bi osigurala grijanje i pripremu tople vode građanima grada Varaždina. Tvrtka poštuje privatno vlasništvo i želju vlasnika da se izdvoje iz postojećeg sustava grijanja ako pri tome rade u skladu sa zakonom i ne dovode u opasnost ostale stanare.

U konkretnom slučaju, a poštujući instituciju predstavnika, isti je prvi prikupio potrebnih 90 posto suvlasničkih potpisa za prelazak na etažno grijanje. Pošto je odmah nakon toga došlo do nezadovoljstva onih koji su bili protiv toga i koji su prikupljali potpise protiv i isto ih ovjerili kod javnog bilježnika, zatražili smo od predstavnika da sa neistomišljenicima pokušaju naći zajednički jezik kako ne bi bilo nesporazuma oko broja potpisa.

Do dogovora nije došlo te se je tvrtka konzultirala sa svojim odvjetnicima i tražila mišljenje iz HERA. Nakon svih tih konzultacija donijeta je odluka da se izda suglasnost za izdvajanje iz postojećeg sustava grijanja predstavniku koji je prvi predočio potreban broj ovjerenih potpisa suvlasnika’ – stoji u odgovoru koji potpisuje Dubravko Vrdoljak, direktor navedene tvrtke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije