Čiselsko prošćenje: Unatoč kiši, velik broj posjetitelja na 6. Remečkom sajmu

‘Čiselsko prošćenje v Remetincu’ tradicionalna je vjerska i jedna među značajnijim manifestacijama koje se kroz godinu održavaju u Novom Marofu. Ona uključuje štovatelje Majke Božje Čiselske koji dolaze u Remetinec u Crkvu Kraljice Svete Krunice, ali manifestacija sadrži i gospodarske, kulturne i zabavne programe za velik broj posjetitelja.

Posjećenost ovogodišnje manifestacije govori o odličnom radu i trudu organizatora, KUD-a Remetinec, i odnedavno Turističke zajednice grada Novog Marofa. Pokroviteljstvo nad manifestacijom i ove je godine preuzeo Grad Novi Marof.

Službeni je program manifestacije počeo u četvrtak i petak svetim misama u remečkoj crkvi. Nakon jučerašnje 17. smotre folklora, koncerta južnokorejskog zbora ‘CTS projekt choir’ u sklopu 46. Varaždinskih baroknih večeri i iznimno posjećenog koncerta Gazda, danas je održan 6. Remečki sejem.

Centralno misno slavlje predvodio je prečasni mag. Anđelko Košćak, a poslijepodne je bilo rezervirano za Dječju smotru folklora. Nastupili su mali članovi KUD-ova Beletinec, Marof, Ježek iz Beretinca i Remetinec. ‘Čiselsko prošćenje v Remetincu’ završava zabavnim programom uz tamburaški sastav Terca.

Osim u gradskoj upravi Novog Marofa, koja je pokrovitelj manifestacije, ‘Čiselskim prošćenjem v Remetincu’ zadovoljstvo iskazuju i u Turističkoj zajednici grada Novog Marofa.

– Manifestacija iz godine u godinu raste, ide uzlaznom putanjom. I mi u Turističkoj zajednici i u Gradu Novom Marofu zadovoljni smo suradnjom s organizatorom manifestacije, Kulturno-umjetničkim društvom Remetinec. Da se radi dobar posao govori i činjenica da su svi sadržaji manifestaciji bili jako dobro posjećeni, uz dobar odaziv i interes pozvanih gostiju koji su sudjelovali u programu. Odvijanju manifestacije nije smetalo niti nedjeljno lošije vrijeme – rekla je Renata Horvatić, voditeljica ureda TZ-a grada Novog Marofa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije