Gradski prijevoz za 2,99 kune: Donosimo popis svih stanica i vremena polaska!

Svega nekoliko dana preostalo je do početka rada varaždinskog javnog gradskog prijevoza. Građani s nestrpljenjem iščekuju taj 1. listopada, a svih proteklih tjedana, otkako je obznanjeno da će cijena vozne karte iznositi 2,99 kuna, građani se neprestano raspituju za raspored linija, stanica i vozni red.

I dok smo popis linija sa svim postajama već bili objavili, koncesionar je ovih dana dovršio i precizan vremenik za svih pet linija gradskog prijevoza.

Podsjetimo da su se na natječaj koji je raspisao Grad Varaždin javila dva ponuditelja – tvrtke Vincek i Autobusni promet. Autobusni promet ponudio je maksimalnu cijenu iz natječaja, 7 kuna, a Vincek 2,99 kuna.

Nakon što je Gradsko vijeće u proračunu osiguralo sredstva za sufinanciranje prijevoza, a potom i odbijena žalba Autobusnog prometa, 14. rujna su Grad Varaždin i tvrtka Vincek potpisali ugovor o koncesiji. Rok koncesije je pet godina. A prometovanje počinje 1. listopada.

Gradsko i prigradsko područje imat će pet linija, a svaka linija imat će deset polazaka radnim danom, četiri subotom i dva polaska nedjeljom.

Osim što pojedinačna karta stoji 2,99 kuna, moći će se kupiti i mjesečna, za 170 kuna.

Vincek je za varaždinski gradski prijevoz predvidio mini buseve, marke Volkswagen, model Crafter, koji ima od 16 do 23 sjedećih mjesta.

U nastavku donosimo tablični prikaz svih pet linija, sa svim postajama i vremenima polaska (u .pdf formatu)!

> Gradski prijevoz Varaždin – linija 1

> Gradski prijevoz Varaždin – linija 2

> Gradski prijevoz Varaždin – linija 3

> Gradski prijevoz Varaždin – linija 4

> Gradski prijevoz Varaždin – linija 5

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije