FOTO Ludbreško sunce pobjednik sportskih susreta ‘Igrom do prijateljstva’

U organizaciji Udruge ‘Ivanečko sunce’ za osobe s intelektualnim oštećenjem, u prostorima Srednje škole Ivanec, u subotu, 24. rujna, održani su sportski susreti ‘Igrom do prijateljstva 2016’.

Događaj je započeo sa sportskim dijelom gdje su se sudionici u skladu sa svojim afinitetima i sposobnostima natjecali u disciplinama pikado, bacanje loptice u koš, bacanje kolutova i visećoj kuglani.

Uvjerljiva pobjeda otišla je u ruke Ludbreškog sunca. Drugo mjesto pripalo je članovima Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Međimurske županije. Treće mjesto osvojili su domaćini Udruga ‘Ivanečko sunce’ za osobe s intelektualnim oštećenjem, dok su posljednje, ali ništa manje vrijedno mjesto, zauzeli članovi Udruge Sunce Novi Marof za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

Usto je oformljeno i posebna natjecateljska grupa u kojoj je snage odmjerila pratnja, a vodeće mjesto zauzeli su roditelji članova Udruge ‘Ivanečko sunce’.

S naglaskom na ništa manje vrijedno mjesto, želja je organizatora kroz igru i druženje približiti važnost tjelesne aktivnosti te ih zainteresirati da se njome bave što češće.

Nadalje, sudjelovanje u organiziranoj sportskoj aktivnosti pomaže u razvoju kooperativnih odnosa te učenju socijalnih vještina.

Druženje sa članovima gostujućih udruga doprinijelo je i stjecanju i razvoju novih prijateljstava među članovima, razmjenu iskustava i mogući razvoj partnerstva za neke buduće projekte u korist osoba s intelektualnim oštećenjem.

Po završetku sportskog dijela natjecanja, svim natjecateljima dodijeljenje su medalje i pehari za sudjelovanje, a posebno veselje na licima sudionika izazvalo je kasnije druženje uz pjesmu i ples.

Zadovoljstvo organizacijom trećih po redu sportskih susreta ‘Igrom do prijateljstva’ iskazala je i predsjednica Udruge ‘Ivanečko sunce’ Ljerka Rogina.

– Tijekom dosadašnjeg djelovanja kao Udruga koja okuplja osobe s intelektualnim oštećenjem te na temelju ispitivanja što smo ga proveli među članovima i njihovim roditeljima, uvidjeli smo da se većina naših članova rijetko bavi tjelesnom aktivnošću, a svoje slobodno vrijeme provode uglavnom kod kuće i mnogi od njih nemaju prilike družiti se sa svojim vršnjacima izvan Udruge. Stoga je ovo samo jedna od aktivnosti kojom želimo potaknuti naše članove na kvalitetniji i bolji sportski te društveni život – zaključila je Rogina te ovu priliku još jednom iskoristila kako bi se zahvalila Gradu Ivancu, brojnim sponzorima, a osobito volonterima koji su odvojili svoje slobodno vrijeme i nesebično ga poklonili njima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije