Završetak programa modernizacije i sanacije u Općini Vinica

U Općini Vinica upravo se privodi kraju sanacija površine pred zgradom Općine u Marčanu koja osim rješavanja odvodnje oborinskih voda uključuje i struganje postojećeg asfalta, ugradnju novog tamponskog i drenažnog sloja te ugradnju novog asfaltnog sloja.

Sanacijom je obuhvaćen i kolnik dijela nerazvrstane ceste u Ulici Mate Rupčića u Vinici u duljini od 219 metara. Ukupna vrijednost spomenutih radova sanacije iznosi 201.641,75 kn.

– Smatram potrebnim naglasiti kako je 140 tisuća kuna kapitalne pomoći za ovaj projekt osiguralo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja dok je preostali iznos od 61.641,75 kuna osiguran u proračunu Općine. Ovim radovima završavamo ovogodišnji program modernizacije i sanacije nerazvrstanih cesta u kojem su još bile uređene i asfaltirane dionice odvojak Auer, odvojak Golubić i odvojak Vodotoranj u Vinicabregu te dionica Boršanec, ukupne duljine 1450 metara, a za koji je sredstva kapitalne pomoći u visini od 300 tisuća kuna osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Ovog proljeća je kroz projekt energetske obnove vanjske ovojnice obnovljena i fasada zgrade Općine, postavljena je nova rasvjeta te sadašnjim uređenjem površine pred zgradom, čitav ovaj dio poprima novi izgled. No ulaganja u zgradu Općine i okoliš još nisu gotova obzirom da imamo pripremljenu svu dokumentaciju za projekt dogradnje i rekonstrukcije kinodvorane, a što namjeravmo prijaviti na predstojeći natječaj u okviru Mjere 7.4 Fonda za ruralni razvoj – izjavio je načelnik Općine Marijan Kostanjevac prilikom obilaska radova.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije