Predstavljena knjiga ‘Abeceda trčanja’ Pavla Vlaheka i Ladislava Havaša

Povodom održavanja prvog hrvatskog Ultramaratona u Toplicama Sveti Martin, u Hotelu ‘Golfer’ predstavljena je knjiga ‘Abeceda trčanja’ koju su javnosti predstavili autori dr. Pavao Vlahek i dr.sc. Ladislav Havaš te Dragan Janković, jedan od recenzenata.

– Knjiga je plod 15-godišnjeg rada i namijenjena je svim uzrastima čitatelja koji mogu pročitati i naučiti vrlo mnogo o trčanju ‘od 1 milje do 100 milja’ naglasio je Havaš, jedan od autora.

Janković pak je kazao kako je od domaće literature o trčanju postojao samo časopis (Maratonac) pa su autori i sami trkači odlučili napisati jedno drugačije domaće štivo o ljudima ‘koji trče, a nitko ih ne tjera’.

– Stilom pisanja pokušali smo tekstove učiniti zanimljivim, razumljivim, ponekada apsurdno šaljivim, a ponekad nasmrt ozbiljnim, bliskima različitosti karaktera čitatelja vezanih uz ovo podneblje, posebno su naglasili autori.

Knjiga ima 330 stranica, stoji 160 kuna i za sada se može kupiti u knjižarama u Zagrebu, te u Lumbalis centru koji se nalazi u Termama Sveti Martin, a autori kažu kako će uskoro biti i drugih destinacija gdje će se ova poučna i vrlo zanimljiva knjiga moći kupiti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije