U Turčinu ‘rampa’ nije radila jer je netko polomio polubranik, a potom pobjegao!

Kvar na željezničko-cestovnom prijelazu u naselju Turčin, koji je osiguran svjetlosnom zvučnom signalizacijom i polubranicima, uzrokovao je nesavjesni vozač cestovnog vozila koji je polomio polubranik dok je bio spušten i potom pobjegao.

Odgovor je to pristigao iz HŽ Infrastrukture na naš upit koji je razlog da se u Turčinu ‘rampa’ nije spustila kada je tim dijelom pruge prolazio vlak.

> Oprez! Nesiguran prijelaz u Turčinu: Rampa je podignuta, a vlak prolazi prugom!

– Stručne službe HŽ Infrastrukture odmah su izašle na željezničko-cestovni prijelaz te uklonili kvar u 13,40 sati – izvijestili su iz HŽ-a.

Napomenuli su i kako sudionici u prometu nisu bili ugroženi. Naime, u ovakvim situacijama postupa u skladu s važećim propisima.

– Vlakovi koji su prometovali na navedenoj relaciji u vrijeme kvara bili su pismeno obaviješteni nalogom o kvaru željezničko-cestovnog prijelaza, strojovođe su vlakove zaustavljali ispred željezničko-cestovnog prijelaza, davali signalni znak ‘Pazi’, a potom oprezno čekom vlaka prešli preko željezničko-cestovnog prijelaza. U navedeno vrijeme kvara ŽCP-a prometovalo je pet vlakova – stoji u odgovoru HŽ Infrastrukture.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije