Moderni način komuniciranja: Svi mjesni odbori dobili računalnu opremu

U koraku s modernim dobom uskoro će u potpunosti biti članovi varaždinskih mjesnih odbora. Njima je danas, 6. rujna, gradonačelnik Goran Habuš podijelio Zaključke o davanju na korištenje računalne opreme koja će u mjesnim odborima biti dostavljena i instalirana do kraja tjedna.

– Trudimo se da mjesni odbori imaju svoju svrhu onako kako je to zamišljeno, tako da su prije četiri godine dobili financijsku neovisnost, a jednako tako moramo pratiti i današnje tehnologije. Svi mjesni odbori imaju fiksnu telefoniju, širokopojasni internet, a od ovog tjedna će gotovo svi imati informatičku opremu. To će im uvelike olakšati interakciju s građanima s obzirom da je većina aktivna na društvenim mrežama – rekao je gradonačelnik Goran Habuš.

Oprema je izabrana putem javne nabave, a riječ je o stolnom računalu marke Lenovo s licencom operativnog sustava Microsoft Windows 10, računalnom LCD monitoru te pisaču. Ukupna vrijednost opreme iznosi 31.000 kuna, a u proteklih godinu dana u opremanje mjesnih odbora uloženo je 92.000 kuna.

Kolika je važnost ove opreme za rad mjesnih odbora kazali su sami članovi.

– Ova je oprema bila nužna s obzirom da smo do sad koristili privatne laptope, a ovo bude sad dobro jer će biti dostupno svim članovima odbora – rekao je Igor Klopotan, predsjednik 4. mjesnog odbora.

Zadovoljstvo nije krila ni Zdenka Drk iz Mjesnog odbora Gojanec.

– Ne možemo raditi bez modernog načina komuniciranja, a služit će za tekuće stvari i kako bismo pohranili arhivu koju je ostavio bivši predsjednik. Ujedno će to biti dobro i za generacije koje dolaze nakon nas kako bi bili informirani sa svime. Poradit ćemo sad više na interakciji s građanima – zaključila je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije