Raznolik program povodom obilježavanja Dana Varaždinske županije

Predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić najavila je obilježavanje Dana Varaždinske županije – koji se slavi svake godine 8. rujna na blagdan Male Gospe.

Program će započeti u srijedu, 7. rujna, kada će biti održana Sveta misa zahvalnica u čast Male Gospe, zaštitnice Varaždinske županije u Varaždinskoj katedrali, a predvodit će je varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak u 18 sati.

Idućeg dana, u četvrtak, 8. rujna, u 9 sati će na Gradskom groblju u Varaždinu biti položeni vijenci u spomen na sve poginule građane Varaždinske županije, a izaslanstvo Varaždinske županije će položiti i cvijeće te zapaliti svijeću na grobu pokojnog župana Marijana Mlinarića, dr.med.

Istoga dana u 18 sati bit će održana svečana sjednica Županijske skupštine kojoj će nazočiti mnogo uvaženih gostiju, a dodijelit će se i nagrade laureatima Varaždinske županije.

U petak, 9. rujna, u 10 sati ispred Županijske palače na Franjevačkome trgu biti predstavljeni zaštićeni poljoprivredno – prehrambenih proizvodi varaždinskog kraja kao što su trnovečka makovnjača, varaždinski klipići, vabučin, pogačice sa sirom i drugo.

Obilježavanje Dana Varaždinske županije završiti će smotrom povijesnih postrojbi te prigodnim programom Husarske pukovnije Varaždinske županije na Starome gradu s početkom u 17 sati.

Predsjednica Županijske skupštine je istaknula kako se nada da će se građani odazvati programu obilježavanja koje je ove godine nešto skromnije nego proteklih godina obzirom da se nalazimo pred izborima te je izrazila nadu kako će ove godine i poslužiti vrijeme.

– Osim programa namijenjenog za građane i ove ćemo godine na svečanoj sjednici nagraditi naše istaknute pojedince, udruge i tvrtke. Ove godine opet dodjeljujemo titulu počasnog građanina i sigurna sam da će i ovoga puta sve biti svečano – istaknula je Dubravka Biberdžić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije