Treći po redu Dani vrganja u Paki u ugodnom prirodnom okruženju uz bogat program

U Paki će se 10. i 11. rujna održati 3. dani vrganja. Cilj manifestacije promicanje je lokalne zajednice, zaštita prirodnih dobara, podizanje ekološke svijesti, očuvanje izvornih običaja i povijesnih vrednota domaćeg kraja.

U subotu, 10. rujna, u Kulturnom centru Ivan Rabuzin, u Novom Marofu, od 19 sati održat će se stručni skup, a teme će biti: Mogućnosti financiranja projekata iz Programa ruralnog razvoja RH s naglaskom na mjere 6 i 4 – organizator: Lokalna akcijska grupa ‘Prigorje-Zagorje’, Uloga micelija u zaštiti šuma- predavač Stjepan Hrvoić te Problematika protupravnog prisvajanja primarnih i sekundarnih šumskih proizvoda iz privatnih šuma – moderator Mario Vlašić – Savjetodavna služba

Program za nedjelju, 11. rujna:

7.30 – 8.30 početak manifestacije te prikupljanje i registracija berača za natjecanje
7.30 – 9.00 postavljanje izlagača za sajam
9.30 – 11.00 doručak uz groficu Lujzu za sudionike manifestacije i piknik za djecu (dječji kutak)
9.00 – 11.30 natjecanje u berbi gljiva
9.00 – 17.00 druženje uz likovnu koloniju LuNoM te kipara Stjepana Dvorskog
10.00 – 13.30 ‘Uz gljivarijadu – biciklijada’, Čanjevo (11.00), Kipišće (12.00)
10.00 – 15.00 promocija streličarstva, paraglajdinga, biciklizma, trčanja, lova…
10.00 – 15.00 promocija lovišta obitelji Erdődy, tzv. ‘Zverinjak’, vožnja kočijom uz ‘Zverinjak’ do podnožja Utvrde Paka sa groficom Lujzom
10.30 – 11.30 obilazak i označavanje lokaliteta dabrova
11.30 – 13.00 stručna determinacija ubrane količine i sadržaja gljiva od strane predsjednika HMGS prof. Branka Bartolić
13.00 – 13.30 utvrđivanje nagrada u 3. kategorije (najviše ubrano / najveći pojedinačni primjerak i najljepši foto dokaz)
12.00, 13.00, 14.00 stručan obilazak Utvrde Paka, uz demonstraciju vojne uniforme iz tog vremena, te 3D prezentacije Utvrde izvana i iznutra
14.00, 15.00, 16.00 nastup Potkalničkih Plemenitaša, Grofovije Konjski te Udruge Prigorčica
13.00, 15.00 prezentacija ‘lova’ na crni tartuf sa renomiranim tartufarom i psom lagotto romagnolo
15.00 – 19.30 zabavni program uz tamburaše
16.00, 17.00, 18.00 gastronomske specijalitete sa i od vrganja i tartufa priprema chef Damir Crleni
18.30 proglašenje pobjednika u berbi uz prigodne nagrade
19.30 završetak manifestacije

Za sve goste je osiguran parking, mogućnost kupnje autohtonih proizvoda te bogati kulturni, povijesni, edukativni, prirodni, zabavni i ugostiteljski sadržaj.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije