Novi portal vatrogastvo.hr informativni je servis o aktualnostima u toj struci

Na inicijativu voditelja projekta i dugogodišnjeg zapovjednika na više razina vatrogastva Stjepana Kovačeka, hrvatski vatrogasci od 26. kolovoza imaju novi portal koji se bavi događanjima u njihovoj struci i oko nje. Niz novina koje donosi može se pronaći na prepoznatljivoj adresi – vatrogastvo.hr.

Tijekom svečane promocije u varaždinskom vatrogasnom domu istaknuto je kako ‘ono što nije zapisano kao da se nije niti dogodilo’.

– Grupa vatrogasnih entuzijasta pokrenula je ovaj projekt neovisnog informativnog servisa posvećenog ne samo informiranju vatrogastva i javnosti o aktualnostima u vatrogastvu i srodnim službama, nego i pružanju različitih usluga s ciljem poboljšanja kvalitete vatrogastva – rekao je Kovaček.

Portal je osmišljen kao user-friendly okruženje u kojemu svaka organizacija preko svojih novinara ili drugih ovlaštenih osoba objavljuje vijesti i zanimljivosti o svom radu. Dakle, nije potrebno tekstove slati uredništvu, već se vlastiti sadržaji samostalno unose na portal.

Informiranje je samo jedna u nizu djelatnosti kojima se bavi portal vatrogastvo.hr.

Između ostaloga putem portala moći se se besplatno postaviti odnosno urediti vlastite web stranice koje danas i dalje nema oko 85 posto vatrogasnih organizacija, zatim organizirati online uredsko poslovanje vatrogasnih organizacija pomoću najsuvremenijih aplikacija, a pripremaju se i virtualne radionice te seminari za edukaciju vatrogasaca i spasitelja.

Zanimljivo je da su projekt pokrenuli bivši i aktualni istaknuti članovi vatrogasnih organizacija s područja cijele Hrvatske, koji djeluju u okviru neprofitne Udruge za promicanje sigurnosti, ekologije i zdravog života sa sjedištem u Varaždinu.

Na varaždinskoj promociji okupilo se 50-ak vatrogasnih dužnosnika iz sjeverne Hrvatske i iz Slovenije, zatim predstavnici proizvođača i distributera vatrogasne odnosno spasilačke opreme, a posebno valja izdvojiti čestitku i podršku Glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Slavka Tucakovića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije