‘Špancirfest je pravi primjer kako bi kontinentalni turizam trebao izgledati’

Špancirfest su ovog petka, pred samu završnicu, posjetili i vodeći ljudi hrvatskog turizma, direktor HTZ-a Ratimir Ivičić i Božica Lapić, savjetnica u Ministarstvu turizma, sa svojim timom suradnika.

– Došli smo čestitati Špancirfestu rođendan, a kad se ovakvom etabliranom festivalu dodaju novosti koje smo danas vidjeli, to je dokaz kojim bi se smjerom dalje trebao razvijati. Špancirfest i više nego zadovoljava da bude uvršten u top događanja, što je ove godine i učinjeno. Pravi je to primjer kako na tradicionalnim vrijednostima kreirati nove motive dolazaka, jer Hrvatska osim sunca i mora ima puno toga pokazati i na kontinentu, a Špancirfest je primjer kako bi to trebalo izgledati – rekao je Ratimir Ivičić, direktor HTZ-a te dodao kako su sredstva dodijeljena ovom festivalu i više nego opravdana.

– Kontinentalni turizam ima potencijala, a ovo je dokaz, samo trebamo kreativne pojedince koji će na tome raditi.

Delegacija je prošetala Kraljevskom zonom, Uskom ulicom gdje je isprintala majice s logom festivala, a sve sve viđeno ih je oduševilo.

– Sjajne su to ideje koje zaista ne moraju puno koštati, a mogu dati odlične rezultate – zaključio je Ivičić.

Božica Lapić, savjetnica u Ministarstvu turizma kazala je kako je osjetila dobre emocije koje čine Špancirfest.

– Boje, kreativnost ljudi, pozitiva, sve smo to mogli osjetiti danas. Željela bih ujedno u ime Ministarstva čestitati 18. rođendan Špancirfestu, kao jednoj od najprepoznatljivijih manifestacija u Hrvatskoj koja je svih tih godina izrasla u jednu od najposjećenijih manifestacija u kontinentalnom dijelu i koja dokazuje da i ovaj dio zemlje može imati svoje adute za privlačenje turista.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije