Produljen pogram zapošljavanja i pomoći starijim i nemoćnim građanima

Projekt pod nazivom ‘Zaželi’ u kojem sudjeluje i Grad Lepoglava, a koji se provodi u okviru Programa javnih radova za aktivaciju žena u lokalnoj zajednici koji je usmjeren na promicanje zapošljavanja žena u nepovoljnom položaju Odlukom Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje produljen je za tri mjeseca i trajat će do 31. prosinca ove godine.

Radi se o programu zapošljavanja nezaposlenih žena iz evidencije zavoda, koje rade na poslovima pomoći starijim i nemoćnim osobama u njihovim domaćinstvima te se kroz ovaj program na razini Hrvatske zaposlilo preko dvije i pol tisuće osoba, te njih pet za područje Grada Lepoglave.

– Na okruglom stolu prije mjesec dana razmijenili smo iskustva s kolegama o radu naših pet djelatnica koje je Grad Lepoglava zaposlio u okviru ovog programa, a koje rade na poslovima pomoći starijim i nemoćnim osobama u njihovim domaćinstvima i donijeli smo zajednički zaključak da se naša razmišljanja upute na više razine kad se govori o nastavku provođenja ovakvih mjera poticanja zapošljavanja i razvijanja socijalnih usluga u zajednici jer je šest mjeseci premalo za značajni utjecaj kojeg ove djelatnice čine svojim radom. Drago mi je da smo imali utjecaj na ovu malu, ali zaista veliku odluku koja će donijeti puno toga dobroga našim građanima u potrebi – rekao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač po prijemu dobrih vijesti iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Grad Lepoglava za provođenje ovog projekta ostvario je potporu s državne razine u iznosu od 109 699,20 kuna kojom zapošljava pet novih djelatnica u gerontoslužbi te time ispunjava zacrtane planove u aktivnoj socijalnoj politici prema građanima u potrebi.

Gerontoslužba na području grada Lepoglave s djelovanjem je počela 2009. godine zahvaljujući projektu Crvenog križa Varaždinske županije i Grada Lepoglave, a upravo zahvaljujući toj suradnji nemoćne osobe s gradskog područja nisu prepuštene sebi samima već dobivaju skrb bez koje bi teško mogle normalno živjeti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije