Produženi vikend donosi nam obilje sunca, no ponesite i kišobrane!

Pred nama je, barem za neke, produženi vikend, koji će mnogi zasigurno željeti provesti u prirodi. Hoće li to biti izvedivo ili će kiša opet mnogima poremetiti planove? Pogledajmo što kaže Državni hidrometeorološki zavod.

Petak će započeti idealno, temperatura će do podne rasti do čak 28 stupnjeva, puhat će lagani jugozapadnjak, a na nebu neće biti ni oblačka. No idealno jutro naglo će promijeniti smjer. Tako će, iako toplo s temperaturom do 31 stupanja, poslijepodne nebo biti promjenjivo oblačno uz malu količinu kiše. Vjetar će također staviti u višu brzinu, puhat će umjeren do jak zapadnjak. Slično stanje zadržat će se i kroz noć, uz tek slabiji vjetar.

Subotnje jutro bit će znatno hladnije, maksimalna temperatura bit će oko 18 stupnjeva, čak 10 stupnjeva manje nego u petak, a kiša, slaba, ali neumorna, i dalje će biti lajtmotiv varaždinskog podneblja. Nasreću ljubitelja aktivnosti na otvorenom, poslijepodne kiša će prestati. Puhati će umjeren do jak sjevernjak, temperatura biti oko 22 stupanja.

Nedjeljno jutro, kao i noć prije, bit će lišeno kiše. Na nebu će se poslijepodne nazirati blaga naoblaka, no, osim toga, vrijeme će ponovo poprimiti konture lijepog ljetnog dana. Temperatura će rasti do 25 stupnjeva, a vjetar će kroz cijeli dan biti umjeren do jak sjeveroistočni.

U novi radni tjedan uvest će nas mirna i topla noć.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije