Kamo s ljubimcima za vrijeme ljetnog odmora? Čak 150 pasa završi na ulici!

Vrijeme je godišnjih odmora i odlazaka na ljetovanje. No osim planova o mjestu boravka, vlasnici kućnih ljubimaca moraju isplanirati gdje će i kako zbrinuti svoje životinje.

Od Gordane Lacko iz Udruge Spas doznali smo koje su sve mogućnosti zbrinjavanja kućnih ljubimaca prilikom ljetnih mjeseci.

– Najbolje je svoje kućne ljubimce povesti sa sobom na ljetovanje, no ukoliko vlasnici to nisu u mogućnosti, postoje i druga rješenja. Zbrinuti ih mogu prijatelji, rodbina ili susjedi, a neki ljudi čak kontaktiraju i takozvane ‘pet sittere’.

Hoteli za pse

Budući da je najzahtjevnije zbrinuti pse, postoji još jedna varijanta zbrinjavanja, a to su hoteli za pse. U Varaždinskoj županiji postoji nekoliko takvih hotela, a mi smo kontaktirali hotel Aurora u Trnovcu i hotel Nina u Gornjem Kućanu kako bismo saznali na koji se način oni brinu o psima.

– O psima brinemo moja obitelj i ja. Primamo ih u prosjeku 15. Psi su najčešće vani, imaju tri boksa i ostaju otprilike tjedan dana. Cijena je 60 kuna po danu – rekao nam Siniša Vrček, vlasnik hotela za pse Aurora.

Nikolina Perkušić, vlasnica hotela Nina, koji se nalazi u Gornjem Kućanu, rekla nam je da sama brine o psima, a kod nje u hotel dolaze i turisti ostaviti svoje pse za vrijeme odmora.

– Psi imaju svoj veliki prostor unutra i veliko dvorište na kojem se nalazi bazen, tako da se mogu i okupati. Trenutno primamo do osam pasa, ali radimo na proširenju, tako da ćemo ih moći primiti i više. Psi mogu ostati i do mjesec dana, a moraju biti čipirani i imati svoju knjižicu. Cijene se kreću od 60 do 90 kuna – kazala nam je Nikolina Perkušić, vlasnica hotela za pse Nina.

Sve je bolje nego ulica

Kako kaže Gordana Lacko iz Spasa, rješenje za zbrinjavanje ljubimaca uvijek postoji, no otkrila nam je i da nemarni i neodgovorni vlasnici tijekom ljetnih mjeseci svoje pse ostave na ulici. Tako se tijekom ljeta pronađe i do 150 takvih pasa.

– Takvi psi, naravno, nisu čipirani i završavaju u Spasu, a vlasnici koji su ih ostavili, nakon što se vrate s godišnjeg odmora, jednostavno nabave drugo štene – ispričala nam je Gordana Lacko.

Uz mnoga rješenja o zbrinjavanju kućnih ljubimaca koja se pružaju vlasnicima prilikom njihovog boravka na godišnjem odmoru, ipak je najgore – izbaciti ljubimca na ulicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije