FOTO U Ludbregu viđena dva mjeseca! Znate li o čemu se radi?

Ludbreg ima dva mjeseca! Nije riječ o promjeni kalendara na dva šestomjesečna razdoblja, već je riječ o nečemu posve drugačijem. Naime, osim Mjeseca koji je zajednički svima nama i precizno vozi trke oko kugle zemaljske, Ludbreg je dobio još jedan mjesec.

Nije riječ o trodimenzionalnom modelu, već je riječ o muralu veličine 11 metara puta 15 metara.

Ideja murala krenula je od Ludbreške udruge Lumen, ali je i dio međunarodnog projekta ‘MasterPeace’. Predsjednik udruge Lumen Igor Dobec ambasador je tog projekta za Hrvatsku.

– Da, to je u sklopu prvog ludbreškog festivala ulične umjetnosti Idemo otok Street Art. Mural je u sklopu projekta međunarodne mreže MasterPeace gdje će biti oslikano 30 murala u 30 država za mir u svijetu. Planiramo poseban program pred muralom 21. rujna povodom Svjetskog dana mira – kazao nam je Igor.

Detalje izrade murala dao nam je sam umjetnik Martin Hrastić.

– Mjesec se kao tema provlačio kroz moje radove još za vrijeme studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu no dosad nisam bio u prilici naslikati ga u željenom formatu kao što je zid u Ludbregu. U trenutku kad mi je suradnja predložena, shvatio sam da je to prilika da naslikam dugo željenu kompoziciju. Mjesec predstavlja nama najbližu, lako vidljivu točku svemira i potiče maštu da krene dalje no što oko može vidjeti – rekao je Martin.

Za izradu murala bila je potrebna velika dizalica, a sveukupno je utrošeno čak 60 litara boje.

I tako je u centru ‘centra svijeta’ u svako doba dana vidljiv mjesec velikih dimenzija, a ako pogodite pravo vrijeme, možete uhvatiti i dva mjeseca, kao što je to učinio Aleksandar Horvat te objavio na svojoj Facebook stranici Ludbreg u objektivu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije