Ivanečki planinari bili na ‘Izletu godine’ u Austriji i Sloveniji

Planinarski klub Ivanec proteklog je vikenda organizirao dvodnevni ‘Izlet godine’. U subotu su planinari boravili u Austriji gdje su nakon dolaska u dolinu Malta krenuli u pravcu Sporthotela i jezera Speicher Kolnbrein koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1900 metara.

To je ujedno bila polazna točka pješačkog uspona prema Kattowitzer Hutte, nadmorske visine 2319 metara, odakle je bio planiran uspon na vrh Hafnera, nadmorske visine 3076 metara.

Međutim, zbog loših vremenskih uvjeta na stazi, gdje su granitni blokovi stijena bili zaleđeni i skliski, uspon je odgođen i uslijedio je povratak u podnožje.

U poslijepodnevnim satima članovi Planinarskog kluba Ivanec autobusom su krenuli prema Sloveniji do Planinarske kuće na Vršiću pod nazivom Erjavčeva koča koja se nalazi na nadmorskoj visini od 1525 metara gdje su i noćili.

Planinari su uživali u vidicima na Prisojnik, Škrlaticu, Špik i ostale vrhove Julijskih alpi.

U nedjelju ujutro slijedeća destinacija bio je Bohinj i Bohinjsko jezero, a zatim uspon do Oržonove koče nadmorske visine od 1346 metara.

Grupa rekreativaca zadržala se kod Oržonove koče uživajući gledajući Triglav, dok su članovi visokogorske sekcije izvršili uspon do Planinarskog doma Zorka Jelinčića na Črni prsti i na vrh na nadmorskoj visini 1835 metara.

Nakon odmora, okrijepe i fotografiranja uslijedilo je spuštanje u podnožje planine i povratak u Ivanec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije