Veliko priznanje za FOI: Partneri na projektu vrijednom preko 200 milijuna kuna

U petak 15. srpnja, u prostorijama Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet, održano je potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu pilot projekta ‘e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola’. Ukupna vrijednost ugovora iznosi više od 200 milijuna kuna, od čega se 85 posto financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 15 posto predstavlja nacionalno sufinanciranje. Na projektu sudjeluje i Fakultet organizacije i informatike.

Svrha projekta e-Škole je stvaranje digitalno zrelih škola, koje će razvijati digitalno kompetentne i istraživački usmjerene učenike, željne novih znanja i prilagođene zahtjevima modernog obrazovanja i europskog tržišta rada.

Pilot projekt e-Škole je strukturni projekt razvoja digitalno zrelih škola čiji nositelj je CARNet, a Fakultet organizacije i informatike je jedina visokoškolska institucija partner na projektu. FOI je odabran putem javnog poziva kao obrazovna institucija s ekspertizom u području informacijskih znanosti i e-učenja.

Provedba projekta planirana je u dvije glavne faze, prva traje od 2015. do 2018., a financijski opseg je 40 milijuna eura, dok druga faza započinje 2019. i traje do 2022. pri čemu je vrijednost tog dijela projekta oko 140 milijuna eura. U prvom dijelu projekta biti će obuhvaćeno 150 škola, dok će u drugom dijelu obuhvatiti 60 posto škola u Hrvatskoj.

Na Fakultetu organizacije i informatike u projekt e-Škole uključeno je više od tridesetak suradnika uz podršku upravljanju projektu od strane mr.sc. Lane Škvorc. Voditelj projekta A na FOI-ju je prof. dr. sc. Vjeran Strahonja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije