Još malo o Vami: Usporedite sliku terase snimljene iz zraka 80-ih s onom danas

Proteklih dana prisjetili smo se ‘zlatnog doba’ Vame, zgrade nekadašnje varaždinske robne kuće koja odnedavno ima novog vlasnika.

> Marlex Invest kupio zgradu VAME, o namjeni zasad ‘zakopčani’

Što je Vama značila Varaždincima tih 80-ih godina pročitajte u našoj priči u kojoj smo o njihovim sjećanjima priupitali neke od sugrađana.

> O Vami s nostalgijom: Robna kuća dostojna ‘zapada’ i plesnjaci za pamćenje…

Dugi niz godina zgrada Vame zjapi prazna, predstavlja glavnu temu za razgovor kada Varaždinci pričaju o gradskim arhitektonskim ‘rugobama’, neki predlažu načine kako bi je se moglo uklopiti u cjelokupni prostor… Ali ništa se događa.

Sada su sve oči uprte u novog vlasnika, koji kaže da zgrada i nije u tako lošem stanju, iako su, doznajemo, neke procjene koje su rađene u vrijeme kada su aktualne bile ideje da se Vama iznajmi govorile da bi se u nju moralo uložiti oko 80 milijuna kuna kako bi je se dovelo u ‘nulto’ stanje!

Što će od svega biti, tek ćemo vidjeti. U međuvremenu usporedite fotografiju Vamine terase iz zraka nepoznatog autora snimljenu otprilike tih 80-ih godina i sličan kadar koji je naša sugrađanka Dubravka Novak fotografirala nedavno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije