Idući tjedan stiže FlixBus: Varaždin će biti povezan sa svim europskim gradovima

Varaždin postaje dio mreže autobusnih linija diljem Europe. Naime, FlixBus širi mrežu autobusnih linija tako da će pametno i zeleno putovanje biti dostupno svim Varaždincima od 21. srpnja.

FlixBus je njemački start-up, a nakon što je stigao u Hrvatsku od srpnja svoje poslovanje širi u Varaždin i Koprivnicu.

Ulaskom u mrežu FlixBusa omogućuje se lakši pristup turistima iz Europe u smjeru Varaždina i cijele regije.

– Tvrtka je nastala 2013. godine u Njemačkoj kao start-up, ideja triju mladića s ciljem inovacije autobusnog prijevoza putnika, promijeniti način razmišljanja o autobusima kao prijevoznim sredstvima od točke A do točke B. Ideja je uspjela, tako da je to danas holding tvrtka koja ima preko 1000 zaposlenih i surađuje s autobusnim partnerima diljem Europe. Tvrtka je prepoznala ovu regiju kao tržište te je ove godine osnovana podružnica u Zagrebu gdje se planira razvoj za cijelo ovo područje – istaknuo je Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja FlixBus CEE.

Idući se tjedan otvara linija koja će Varaždin povezati s Europom.

– Linija će ići do Njemačke, a varaždinski će putnici imati prilike po vrlo visokoj kvaliteti i povoljnim cijenama doći u bilo koji kutak Europe. FlixBus krasi preko 100 tisuća dnevnih veza koje je moguće ostvariti. Varaždin će biti povezan s dvadesetak europskih zemalja i moći će se putovati u više od 800 destinacija diljem Europe – Amsterdam, Pariz, London, ali i susjedne zemlje – rekao je Čebohin.

Regionalni autobusni prijevoznik Vincek jedan je od hrvatskih partnera FlixBusa.

– Tvrtka Vincek najveći je partner FlixBusa u Hrvatskoj sa više od desetak autobusa. Za potrebe poslovanja zaposlili smo tridesetak ljudi prošli mjesec, što je veoma važno. Varaždin će biti povezan s više od 800 destinacija, s gotovo svakim mjestom u Europi. Iz Vukovara 21. srpnja kreće linija koja prolazi Varaždinom do Njemačke – kazao je Krešimir Čumbrek, direktor tvrtke Vincek.

Iako se stječe dojam kako je FlixBus niskocjenovni, to im nije primarni cilj.

– Postavljamo sigurnosne i kvalitativne standarde, vrlo pomno planiranje mreže linija, a krajnji je rezultat niska cijena prijevoza. Možete u neki njemački grad doći za otprilike tridesetak eura. Ipak, cijena karte se mijenja, poput avionskih, a sve se može doznati na internetskim stranicama – rekao je Čebohin.

Karte se mogu kupiti online, uz samo nekoliko klika mišem, putem internetske stranice, web shopa i besplatne mobilne aplikacije. Karte se mogu kupiti i u turističkim agencijama te na autobusnim kolodvorima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije