Savjetovanje povodom donošenja ‘Odluke o uvjetima i načinu držanja životinja’

U razdoblju od 16. ožujka do 15. travnja ove godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinja te divljim životinjama.

Grad Varaždin ovlašten je na temelju Zakona o zaštiti životinja donijeti opći akt kojim će propisati način postupanja s divljim životinjama nađenim izvan prirodnog staništa te propisati uvjete i način držanja kućnih ljubimaca.

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću je upoznavanje javnosti s nacrtom Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinja te divljim životinjama, a radi dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanja zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje kao i sam Nacrt odluke, nalaze se na web stranicama Grada Varaždina pod točkom 6.

– Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca zaključno s 15. travnjem 2018. na adresu Grad Varaždin, Upravni odjela za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša, Trg slobode 12/II, 42000 Varaždin s naznakom ‘Primjedbe, prijedlozi i mišljenja na nacrt Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama’ ili na e-mail adresu: komunal@varazdin.hr također putem ispunjenog obrasca – stoji u priopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije