Građani upozoravaju: Lude vožnje dostavljača pizza, umalo stradali majka i sin!

Ponukan iskustvom koje je doživio, naš čitatelj odlučio je javno reagirati. Njegovo pismo donosimo u nastavku…

U četvrtak je dostavljač pizza divljao po Ulici Ruđera Boškovića. Jer kako drugačije nazvati vožnju tijekom koje zamalo da nisu poginuli majka i mali sin.

Izlazak iz zgrade veoma je opasan. Dostavljač je proletio kraj njih svega nekih 10-ak centimetara pored ulaza. I to se stalno ponavlja, iz dana u dan.

Obratila mu se građanka i upozorila ga kada je stao. No vozačeva kultura govora bila je bezobrazna i drska. On bi se još svađao i ‘pametovao’ dok je u pitanju trogodišnjak i majka. Zamolila nas je gospođa Ela da kažemo koju o nesavjesnim mladim šoferima. Ime šofera nam nije poznato.

Naravno, bila je pozvana policija, ali oni obično ne reagiraju na takve pozive građana jer se ništa nije dogodilo. Srećom – nije, a moglo je biti svašta.

Kontaktirali smo i vlasnika pizzerije, no kaže da ne može utjecati na dostavljače, jer oni su sami odgovorni u prometu, zato i imaju vozačku dotvolu.

Po toj logici svi mladi vozači mogu divljati i stiskati gas koliko god žele. Pa ovdje su u pitanju dva života! A da se, ne daj bože, nešto dogodilo – što bi onda rekla policija? Oni na takve dojave ne izlaze u susret građanima.

Ne, neću upće zamišljati neki crni scenarij i što bi bilo da je bilo, ali se u svakom slučaju mogu upozoriti mladi vozači neka ne stišću previše papučicu gasa i neka znaju da iz zgrade van uvijek može istrčati ili dijete ili netko stariji.

Jura Habjan

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije