Zoran Košić Čačić iz Vidovca napisao je najbolji slogan za Alojzija Stepinca

Ured zastupnice Marijane Petir u suradnji s Klubom zastupnika Europske pučke stranke u Europskom parlamentu objavio je natječaj za najbolji slogan pod kojim se u Europskom parlamentu održala izložba i konferencija o blaženom Alojziju Stepincu.

Sa sloganom ‘Kardinal Stepinac apostol nade i ljubavi prema Bogu i ljudima’ uvjerljivo je pobijedio Zoran Košić Čačić, žitelj Općine Vidovec i vjeroučitelj u Osnovnoj školi Vidovec, koji je tom prilikom otputovao u Brisel i posjetio Europski parlament.

– Blaženi Alojzije Stepinac svojim životom i hrabrim humanitarnim djelovanjem zaslužio je da ga Europa upozna u punom njegovom sjaju i istini. S obzirom da sam veliki štovatelj lika i djela blaženog Alojzija Stepinca, osobno smatram da je slogan u potpunosti opravdao samu izložbu i konferenciju u Europskom parlamentu. Znamo i sami da je blaženi Alojzije Stepinac za vrijeme svog života primjerom i riječima širio nadu i ljubav prema Bogu i ljudima međusobno, a i danas tko malo više poznaje blaženog Stepinca iz njega može crpiti obilje ljubavi i nadu u bolji život – istaknuto je Zoran, koji je također napomenuo da ga se dojmilo što se o blaženom Stepincu govorilo na tako važnom i značajnom mjestu za Hrvatsku i čitavu Europu.

Napomenuo je da je jako važno govoriti o blaženom Alojziju Stepincu jer je on sam uvelike doprinio promicanju zajedništva svih ljudi u Europi.

Zorana je na izložbi dočekao načelnik Općine Vidovec, Bruno Hranić koji je tom prilikom poslovno bio u Odboru regija u Briselu.

– Posebno sam ponosan da sam na otvorenju izložbe bio tu sa Zoranom koji je žitelj moje općine i pobjednik natječaja za najbolji slogan. Izuzetno se ponosim i stalno napominjem da Općina Vidovec ima marljive, kvalitetne i izrazito sposobne ljude, a ovakvi događaji to samo potvrđuju – istaknuo je Hranić.

U iščekivanju kanonizacije hrvatskog blaženika Alojzija Stepinca u Europskom parlamentu upriličena je izložba i konferencija pod pobjedničkim sloganom.

Izložbu je organizirala hrvatska zastupnica Marijana Petir u suradnji s Uredom za kulturna dobra Zagrebačke nadbiskupije te Hrvatskim katoličkim sveučilištem, a otvorila ju je potpredsjednica EP-a Mairead McGuinness, uz prisustvo pomoćnog zagrebačkog biskupa, mons. Ivana Šaška kao izaslanika zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića.

Prilikom otvorenja istaknuto je da je Europski parlament na nekoliko dana trajanja izložbe postao Stepinčevo svetište u srcu Europe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije