Foto natječaj ‘Volim svoju županiju’: Nagrađeni Stjepan Hranilović i Tea Kiđemet

U velikoj dvorani Stare gradske vijećnice Grada Zagreba Hrvatska zajednica županija održala je dodjelu nagrada u sklopu fotonatječaja ‘Volim svoju županiju’ na koji je, u nešto više od dva mjeseca provedbe, prijavljeno više od 600 fotografija autora iz cijele Republike Hrvatske.

– Lijepo je vidjeti ove prekrasne fotografije naših županija koje predstavljaju samo djelić onoga što Hrvatska ima za ponuditi. Drago nam je što su ovdje s nama autori najboljih radova, stoga čestitam i njima na trudu i uspjehu. Vaši će radovi obići sve hrvatske županije. Ovaj fotonatječaj pokazao je snagu regionalnog identiteta izraženu kroz prirodne ljepote i kulturnu baštinu – rekao je predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk.

Predsjednica žirija i profesionalna fotografkinja G.I. Tepeš istaknula je kako se žiri pri odabiru najboljih fotografija vodio kriterijem fotografije koja priča neku priču.

– Lako je doći i fotografirati neku građevinu i u pozadini zalazak sunca. Takvu fotografiju može napraviti svatko, pogotovo u eri pametnih telefona i tableta. Bitno je da fotografija priča priču, to je ono što joj daje vrijednost. Uvjerena sam kako sve hrvatske županije kroz svoje prirodne ljepote i kulturnu baštinu pričaju neku svoju jedinstvenu priču. To je bila i nit vodilja pri ocjenjivanju – istaknula je.

Prvu nagradu prema izboru stručnog žirija osvojila je fotografija Velimira Mirta koja prikazuje panoramu Zagrebačke županije, a drugonagrađena fotografija Damira Basare vodi nas u unutrašnjost špilje.

Motivi Porcijunkulova fotografa Stjepana Hranilovića odnijeli su treće mjesto, a četvrto mjesto osvojila je simpatična fotografija Tee Kiđemet. Branka Mašić osvojila je peto mjesto svojom fotografijom krajolika Krapinsko-zagorske županije.

Osim nagrada za najbolju fotografiju prema mišljenju stručnog žirija, dodijeljena je i po jedna nagrada u kategoriji najbolje fotografije prema broju dijeljenja, koju je osvojila fotografija Kristiana Kiseljaka iz Karlovačke županije i najbolje fotografije prema broju lajkova koju je osvojila Tanja Košić iz Varaždinske županije.

Nakon izložbe u Staroj gradskoj vijećnici, održavat će se izložbe i u ostalim županijama u Hrvatskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije