Nastavlja se projekt ‘Veliki za male’: Asistenti u nastavi velika su pomoć djeci

Pomoćnici u nastavi sastali su se danas, 16. lipnja, u Županiji u sklopu projekta ‘Veliki za male’, čija je svrha učenicima osnivnih i sredjih škola, koji imaju teškoće u razvoju pružiti odgovarajuću potporu, kako bi se osigurali uvjeti za unapređenje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje.

– Nastavak je ovo projekta Asistenti u nastavi, a ovo su divno ljudi koji čine važan dio obrazovanja u našoj županiji, a to je ovdje prioritet. Iako smo izgubili neka sredstva neće se smanjivati iznos od 60 posto izdvajanja za obrazovanje. Asistenti su samo ‘šlag na torti’ – rekla je predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić.

U sklopu projekta je 60 pomoćnika na razini županijskih srednjih i osnovnih škola, u školskoj godini 2015./2016., pomagalo 61 učeniku. Sudjelovale su 22 osnovne i četiri srednje škole, a svako dijete kojem je bilo potrebno, dobilo je svog asistenta.

Goran Pokos bio je, već drugu godinu zaredom, jedan od pomoćnika u nastavi u Osnovnoj školi Ludbreg.

– Iskustva su jako pozitivna, djeca su napravila dobar pomak i uspjela su ući u kolotečinu što se nastavnog procesa tiče. Pomoćnici su s njima jako povezani, imamo podršku roditelja, stručne službe i škola. Posao ide u pozitivnom smjeru – ispričao je.

Elena Bolšević, pomoćnica u Osnovnoj školi Donja Voća po zanimanju je profesorica, ali kako nije mogla u toj struci naći posao prijavila se za to radno mjesto.

– To je nešto najbliže mom zanimanju i zadovoljna sam što sam stekla nova iskustva koja mi mogu pomoći u radu u školi. Već sam drugu godinu s istim djetetom i sad je to bolje funkcioniralo, budući da smo se bolje poznali. Iskustva su ugodna i korisna i za dijete i za mene.

‘Veliki za male’ je projekt vrijedan oko 2,5 milijuna kuna, a čak 92 posto financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda. Kako je istaknuto na sastanku, Županija će i iduće školske godine nastaviti s njegovim provođenjem.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije