U javno-pokaznoj vježbi vatrogasci spasili Zlatne gorice

U ponedjeljak, 13. lipnja, u Varaždin Bregu na objektu restorana Zlatne gorice, Vatrogasna zajednica Općine Gornji Kneginec i DVD Varaždinske Toplice održali su zajedničku javno-pokaznu vježbu s pretpostavkom da je došlo do požara kuhinje u prizemlju objekta te se požar preko okolnih gorivih tvari prenio na kat i krovište objekta.

Taktičkim nastupom operativnih vatrogasaca pristupilo se pretraživanju unutrašnjosti objekta, spašavanju osoba uporabom autoljestvi, gašenju požara sa unutarnjom i vanjskom navalom te štićenje objekta od visoke temperature.

Na javno pokaznoj vježbi sudjelovalo je 37 operativnih vatrogasaca.

Tom prilikom dobrovoljna vatrogasna društva s područja Općine Gornji Kneginec i DVD Varaždinske Toplice prezentirali su operativnu spremnost vatrogasaca te provjeru tehničke ispravnosti vatrogasne opreme i vozila.

Javno pokaznoj vježbi bio je nazočan i načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Općine Gornji Kneginec, zamjenik općinskog načelnika Robert Đuranec, koji je vježbu ocijenio vrlo uspješnom i zahvalio se vatrogascima na dosadašnjim aktivnostima u spašavanju ljudi i imovine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije