Mladi Salinovčani učili o sigurnosti na cestovnom prometu

U subotu, 11. lipnja, u Salinovcu je održan prvi dio projekta pod nazivom ‘Edukacija biciklista o boljoj uočljivosti u cestovnom prometu’ na kojem su sudjelovala djeca 2., 3. i 4. razreda Područne škole Tina Ujevića u Salinovcu, piše Eivanec.com.

Djecu je na početku pozdravio prof. Kruno Poje, zatim su im se obratili predsjednik Društva za športsku rekreaciju Salinovec Stjepan Hudoletnjak, predstavnica grada Ivanca Marina Držaić, te načelnik Policijske postaje Ivanec Boris Divjak.

Kao što je i planirano, sudjelovalo je 30 djece koja su imala teorijsku i praktičnu obuku o boljoj uočljivosti u prometu, o tome koja su osnovna prometna pravila te kojom opremom poboljšati vlastitu sigurnost.

Teoretski dio nastave održao je djelatnik Policijske opstaje Ivanec Blažunaj, a redari su bili odgovorni za izradu i provođenje vježbi na četiri različita poligona.

Na kraju obuke djeca su se okrijepila pecivom i sokovima, a u trajnom vlasništvu im je ostala vrijedna oprema (kacige, reflektirajući prsluci, stražnje bljeskalice, ‘mačje oči’, štitnici i majice).

Projekt je omogućilo Ministarstvo unutarnjih poslova RH i Udruga Sveti Mihael, podršku je pružio grad Ivanec, a provodi ga Društvo za športsku rekreaciju Salinovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije