Svjetsko prvenstvo u ‘Čovječe, ne ljuti se’ 18. lipnja, požurite s prijavama!

U varaždinskom Caffe baru Elephant u subotu, 18. lipnja, s početkom u 16 sati, bit će održano 1. svjetsko prvenstvo i Otvoreno prvenstvo Grada Varaždina u igri ‘Čovječe, ne ljuti se’ u disciplini Onk Bak. Pobjednik će biti nagrađen ‘Zlatnim banzekom’ i novčanom nagradom u iznosu od 1000 kuna, a poraženi ‘Drekastom medaljom’.

– Pobjednički ratnici prvo pobijede pa onda idu u rat. Poraženi ratnici prvo idu u rat pa onda teže pobjedi – rekao je u 5. stoljeću prije nove ere slavni kineski vojskovođa i filozof Sun Tzu.

Njegove riječi najbolji su način kako opisati igru ‘Čovječe, ne ljuti se’, disciplinu Onk Bak. Da bi pobijedio, igrač Onk Baka mora željeti, očekivati i sanjati pobjedu i prije nego sjedne za igrački stol, jer inače ga očekuje težak poraz te na taj način postaje predmet ruganja ostalih igrača.

Od pamtivijeka ljudi teže natjecanju i odmjeravanju vještina. I dok su pobjednici zlatnim slovima upisani u povijesne knjige, poraženi često završe u ropotarnici povijesti. ‘Onk Bak’ ispravlja tu nepravdu i jednako vrednuje i pobjednika ali i poraženog.

‘Onk Bak’ natjecanje naprednija je inačica svjetski poznate društvene igre ‘Čovječe, ne ljuti se’, koja naglasak stavlja na ljudsku psihu i sposobnost očuvanja koncentracije u teškim uvjetima.

Natjecanje je to, nikako igra, u kojoj igrači konstantno vrše psihološki pritisak jedni na druge pokušavajući izbaciti protivnika iz ravnoteže. Urote, dogovori, ismijavanje, ruganje i prevrati standardni su dio natjecanja koje je na taj način preraslo u nešto više od igre.

Broj igrača je ograničen, za sad ih je dosta prijavljenih, stoga požurite!

> SPEKTAKL U tijeku prijave za 1. svjetsko prvenstvo u igri ‘Čovječe, ne ljuti se’

Pobjednik će biti nagrađen posebnih peharom ‘Zlatnim banzekom’ i novčanom nagradom u iznosu od 1.000 kuna, dok će poraženom biti dodijeljena ‘drekasta’ medalja koja će zauvijek označavati njegov poraz. Tijekom borbe najlošiji igrač na tabli bit će dužan nositi i ‘kapu’ kako bi mu se ostali igrači i publika lakše rugali.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije