Novi Marof: Druženje s groficom Lujzom uz program za najmlađe ove nedjelje

Treću godinu zaredom Marofčani i njihovi gosti imat će priliku tijekom obilježavanja Dana Grada Novog Marofa doživjeti dio bogate gradske povijesti kroz druženje s dvojnicom grofice Lujze.

> ‘Antunovo v Marofu’ uz bogat program: Psihomodopop, Vatra, utrka u štiklama…

Ove godine volonteri projekta ‘Grofica Lujza’, uz podršku Turističke zajednice Grada Novog Marofa, osmislili su poseban program druženja u kojem će najviše moći uživati oni najmanji jer će grofica Lujza upravo njima pripovijedati priče i dijeliti tradicionalne slastice.

Druženje s groficom Lujzom održat će se u nedjelju, 12. lipnja, s početkom u 16 sati u predvorju dvorca Erdődy. Grofica Lujza srdačno će dočekati svoje posjetitelji uz kruščiće od lana, a potom će im ispričati nekoliko zanimljivih događanja iz svog života s Rudolfom grofom Erdődyjem, strastvenim zaljubljenikom u brzu vožnju i automobile.

Posjetitelje će grofica Lujza povesti i u šetnju kroz obližnji perivoj gdje će zajedno potražiti vile osluškujući njihovu čarobnu pjesmu. Nakon druženja s vilama grofica Lujza će se sa svojom pratnjom uputiti u obilazak grada Novog Marofa te proći Zagorskom ulicom i stići do Kulturnog centra ‘Ivan Rabuzin’ gdje će ispričati priču o ivanjskim običajima novomarofskog kraja te tako najaviti manifestaciju ‘Vilinsko igrišče’, koja će se održati 23. lipnja uz zvonik u Kamenoj Gorici.

Druženje s groficom Lujzom privest će se kraju predstavljanjem i degustacijom torte grofice Lujze. Volonteri projekta iskreno se nadaju da će i ova nova slastica prirasti srcu grofičinih štovatelja poput sada već dobro poznatih grofičinih kruščića od lana te postati i prepoznatljiv znak samog projekta.

Idejni začetnik i voditelj projekta ‘Grofica Lujza’ je Tibor Martan, a u projektu aktivno sudjeluju Dubravka i Helena Baneković, Jasna i Iva Jež, Štefanija Vuk i Ana Martan. Projekt potpomažu Turistička zajednica Grada Novog Marofa te Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije