FOTO Čak 250 varaždinskih osnovaca primilo pohvalnice za izvanredne rezultate

U Velikoj koncertnoj dvorani HNK Varaždin prigodnom svečanošću danas, 7. lipnja, dodijeljene su pohvalnice Grada Varaždina učenicima osnovnih škola za ostvarene izvanredne rezultate na natjecanjima u školskoj godini 2015./2016.

Radi se o učenicima koji su postigli jedno od prva tri mjesta na županijskim, odnosno državnim natjecanjima ili su sudjelovali na međunarodnim natjecanjima.

– Čak 250 naših Varaždinki i Varaždinaca, osnovnoškolskih učenika, dobit će danas nagrade. Lijepa je praksa koju smo uveli prije nekoliko godina kako bismo naše najmlađe potaknuli da zaista budu izvrsni i potiču svoju izvrsnost. Još davne 2005. godine opredijelili smo se kao grad i županija znanja. Naši osnovnoškolci postižu odlične rezultate u svim disciplinama. Posebno me veseli da će 9 naših učenika koji su osvojili najviša mjesta, osvojiti vaučere kako bi mogli sedam dana provesti na Rabu i vjerujem da će svi biti zadovoljni – rekao je gradonačelnik Habuš.

Pohvalnice je učenicima, ali i mentorima učenika, uručio gradonačelnik Goran Habuš i njegov zamjenik Vjeran Radelić.

Jedan od dobitnika pohvalnice je i učenik varaždinske Druge osnovne škole Fran Golub.

– Bio sam prvi na županijskom natjecanju iz njemačkog, a sudjelovao sam na natjecanjima u odbojci i košarci. Posebno sam ponosan na rezultat iz njemačkog!

Teo Tuđan je bio na natjecanjima iz kemije, matematike, geografije i plivanja.

– Zadovoljan sam postignućima, iako je moglo malo bolje iz nekih predmeta – izjavio je.

Sudeći po broju nagrađenih učenika, čini se kako po pitanju obrazovanja Varaždin ima svjetlu budućnost.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije