Organizator Feste choralis je Sveučilište u Zagrebu, odnosno glavni koordinator programa ‘Universitas cantat’, mo. Josip degl’ Ivellio, a smotra je održana pod visokim pokroviteljstvom rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa.

Na smotri je nastupilo 18 zborova ili vokalnih ansambala, od njih ukupno 19 koliko trenutno djeluje na različitim sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu.

Akademski pjevački zbor FOI-ja trenutno je najmlađi zbor na Sveučilištu, no unatoč tome nastup je odradio samopouzdano, što je nagrađeno i dugotrajnim pljeskom mnogobrojne publike.

FOI-jev zbor na smotri je nastupio uz klavirsku pratnju Vedrana Mihala s dvjema skladbama: ‘Neka cijeli ovaj svijet‘ (iz mjuzikla Jalta, Jalta) te obradom uspješnice popularne grupe ABBA ‘Thank you for the music’. Dojmovi sa smotre su pozitivni, čemu je posebno pridonijelo i zajedničko druženje svih sudionika koje se nastavilo do kasno u noć.

Akademski pjevački zbor FOI-ja i dalje je otvoren za primanje novih članova, a sve sadašnje i bivše studente ili djelatnike FOI-ja koji su zainteresirani za sudjelovanje u zboru pozivamo da se jave na zbor@foi.hr, piše FOI.