Što je pješačka zona? U Varaždinu, to je najbolje mjesto za parkirati auto!

Što je pješačka zona? Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ‘pješačka zona je uređena prometna površina u prvom redu namijenjena za kretanje pješaka, u kojoj nije dozvoljeno kretanje motornih vozila, osim vozila s posebnom dozvolom’.

Tako to stoji u Zakonu o sigurnosti prometa. No ako bi se pitalo varaždinske pješake, lako bismo dobili odgovor kako je pješačka zona tek mit.

Neki vozači motornih vozila u Varaždinu bi odmahnuli rukom i rekli kako je pješačka zona tek šala, izmišljotina, ma glupost i besmislica!

No pješačka zona stvarno postoji, iako prema fotografijama, koje nam je proslijedio Seljo Driving, u Varaždinu tek rijetki doživljavaju njeno značenje iz zakonske odredbe.

– Memoari iz varaždinske pješačke zone, udaljene 10 metara od podzemne garaže. Dan drugi. Ovo nam je svakim danom sve više žalosno nego smiješno, Varaždin je baš teški cirkus od grada. Slika 3. Policija opušteno vozi kraj tog nereda, auti izlaze iz pješačke zone pred njih na cestu, ali plavci ni da bi trepnuli – piše Seljo Driving.

Treba dodati kako je nedjelja dan kad se pješačka zona posebno krši, no izgleda kako su oni hrabriji odlučili to smiješnu pješačku zonu ignorirati i kroz tjedan.

– Nedjelja, dan kad je Bog odmarao. Ali nedjeljom ne odmara samo Bog, odmara i policija, pauk služba i komunalno redarstvo u gradu Varaždinu. Nedjeljom je u Varaždinu happy hour bez kažnjavanja, možete opljačkati dućan, voziti 150 po gradu, parkirati auto pred ulaz u hitnu ili jednostavno prebiti neku bakicu u parku. Sto metara niz ovu ulicu je prazna podzemna garaža, ali zašto platiti 3 kune kad možeš stati u pješačku zonu besplatno. Jer nedjeljom je praznik, dan kada policajci dobivaju duplu satnicu, a hlade jaja – ističe Seljo Driving.

Što dodati na sve ovo?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije