ISPUŠNI VENTIL Varaždinci nisu protiv kamera ukoliko će smanjiti delikvenciju!

Početkom tjedna, točnije, u utorak u Varaždinu je s radom započeo videonadzor javnih površina kao dio najavljenih mjera za podizanje sigurnosti građana i njihove imovine u gradu Varaždinu. Sedam kamera na šest lokacija – po jedna je kamera na Korzu, Trgu slobode, kod Palače Herzer, Sermage, u Ulici Strahimira Kranjčevića te dvije u Stepinčevoj ulici.

> U gradu postavljene kamere: Ovo nije Big Brother, već mjera protiv kriminaliteta

I dok mnogima nije jasno čemu uopće služe kamere i smatraju da se time zadire u njihovu privatnost, drugi pak ne vide u tome ništa loše. Pitali smo građane što misle o tome, a što su nam rekli, pročitajte u nastavku, a o toj temi (i ne samo o njoj!) danas ćemo govoriti u emisiji Ispušni ventil na Radiju Sjeverozapad.

Početak je u 10 sati i 15 minuta – nazovite i recite što vi mislite! I dajte si oduška i recite nam što god vas tišti, predložite temu, skrenite nam pažnju na neki problem koji ste uočili.

Emisiju ispušni ventil slušajte na linku: Radio Sjeverozapad – Ispušni ventil.

Stjepan Cafuk

– Što se sigurnosti tiče, to vi ne možete riješiti s kamerama, ali da je u redu, u redu je, ne vidim problem u tome. Već sam ostao bez tri bicikla dok nije bilo kamera. Možete vi staviti kaj god hoćete na bilo koji dio, ali krađa i dalje bude. Moglo bi to utjecati na smanjenje devastacija, ali bi se i kazne trebale pooštriti, a ako ne budu, onda sve zabadava!

Andreja Piskač

– Volim se nadati da kamere budu smanjile delikventna ponašanja i krađe, ali sumnjam. Nije mi baš najjasniji koncept kaj se bude dogodilo nakon što te kamera snimi. Nisam niti znala da su kamere postavljene, saznala sam slučajno preko portala, tako da ne znam gdje su ni što to točno snimaju, ali sam malo na oprezu. Možda snimimo varaždinski Big Brother pa to prodamo kao proizvod. Dubrovnik ima Game of Thrones, pa bi mi možda mogli to imati. Iako, što god ide za turizam Varaždina, podržavam. Onaj tko ne radi ništa loše, ne smeta mu da se snima.

Amira Berber

– Nemam pojma da su postavljene kamere, osim ovih po zaobilaznicama koje su tamo zbog prometa. S jedne strane mi je to u redu, s druge strane nije jer se ipak previše zadire u privatnost ljudi. Dobro je ako neće ići u javnost, jedino ako se dogodi nešto pa da se onda pokaže da se vidi kakav je zločin napravljen., tako da bi to onda čak bilo ok!

Peter Rajf

– Ima po gradu biciklista koji jure, samo ih je teško identificirati, a po Dućanskoj ulici ima lijepih znakova kako je to zabranjeno. U redu je da se snima, iako ne zanm da li će smanjiti broj krađa jer bicikli primjerice nemaju registarski broj.

Grozdana Kišić

– Čula sam da su postavljene kamere po gradu, ali nisam zapamtila koje su lokacije. Ali, to je dobro, ne smeta mi. Treba smanjiti delikventna ponašanja, to je pohvalno jer se stvarno previše toga napravi što nije dobro.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije