Udruga Spas o cirkusu sa životinjama: Grad krši zakone, čak i vlastite odredbe!

U Varaždin se ovih dana utaborio Classic circus Berlin, koji krajem tjedna ovdje nastupa na veselje najmlađih, ali i starijih. Cirkus je to u kojem nastupaju životinje – deve, konji, goveda, a upravo je to zasmetalo i diglo na noge varaždinsku Udrugu Spas.

> Cirkus dolazi u Varaždin! Mnoge će razveseliti, no mnoge i ražestiti…

Naime, Varaždin je još prije jedanaest godina, dakle 2005. godine, potpisao odredbu o zabrani cirkusa s divljim životinjama.

Osim toga, piše Spas, krši se i važeći Zakon o zaštiti životinja, točnije, članak 53. u kojem je jasno definirano: ‘Zabranjeno je držanje divljih životinja u cirkusima te njihovo korištenje u cirkuskim i drugim predstavama sa životinjama.’

Udrug Spas je uputila apel, točnije, građane moli da kopiraju tekst i pošalju poruku elektroničke pošte na adrese gradonačelnika, pročelnika, župana i njegova zamjenika.

– Kako ovih dana u Varaždinu gostuje cirkus ‘Berlin’, koji se koristi divljim životinjama (devama) i konjima u svojim točkama, čime se krši Zakon o zaštiti životinja (čl. 53) i odredba Grada Varaždina o zabrani izvođenja cirkuskih točaka sa životinjama, potpisana 2005. godine, molimo vas da navedeni tekst kopirate u svoj mail i pošaljete ga na navedene adrese kako bi pokazali da tražimo provođenje zakona i odredba koje su potpisane! Pokažimo da se ne slažemo s patnjom i prisiljavanjem životinja na neprirodno ponašanje te da su takvi oblici zabave dio prošlosti! – stoji u Facebook objavi.

Službeni upit poslali smo Gradu kako bi prokomentirali navode, ali odgovor za sada nismo dobili.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije