‘Varaždin mora imati svoj prosvjed! U suprotnom se ne bih dobro osjećala’

– Varaždin jednostavno mora biti uključen! Uvjerena sam da ima građana koji žele izraziti svoj stav i stati u obranu svog stava. Barem želim vjerovati da ih ima.

Riječi su to Dubravke Novak, učiteljice razredne nastave na varaždinskoj V. osnovnoj školi, koja je na sebe preuzela organizaciju prosvjeda podrške Cjelovitoj kurikularnoj reformi pod nazivom ‘Hrvatska može bolje’ i u Varaždinu.

> Prosvjed podrške ‘Hrvatska može bolje’ ipak i u Varaždinu!

Prvotno Varaždin nije bio na popisu gradova u kojima će se u srijedu 1. lipnja u 18 sati održati prosvjed. U međuvremenu je već počelo organiziranje prijevoza na prosvjed u Zagreb, no ‘pet do dvanaest’ u cijelu priču s vlastitim prosvjedom ulazi i Varaždin.

– I ja sam bila spremna ići u Zagreb organiziranim prijevozom. No tada su mi se, kada sam na društvenoj mreži objavila da sam u kontaktu sa sindikatom, počeli javljati ljudi. Nazvala sam u Zagreb, dobila upute što i kako i evo… – priča Dubravka Novak kako se sve izokrenulo u kratkom vremenu.

Cijelo pitanje oko kurikularne reforme ne smije se politizirati i mora mu se pristupiti nadstranački, smatra organizatorica varaždinskog prosvjeda.

– Ja sam nestranačka osoba, prosvjetar sam. I radim ovo iz razloga što od početka intenzivno pratim rad na kurikularnoj reformi, koja je vođena iznimno transparentno. Ovo je prvi puta u mojih 27 godina staža da se pitalo i struku i roditelje i udruge. I ta reforma je na dobrom putu – mišljenje je Dubravke Novak, koja je, osim što radi kao učiteljica razredne nastave, iznimno aktivna i u Društvu Naša djeca, radi s Dječjim forumom i Dječjim gradskim vijećem…

Nije nevažno u cijeloj priči ni to da organizatori u Zagrebu žele organizirati veliki skup, objašnjava nam, kao nekada kada se izašlo na trg u znak podrške ‘stojedinici’. Ali…

– Ali Varaždin jednostavno mora imati svoj vlastiti prosvjed! Organiziraju ga samostalno i manji gradovi od Varaždina. Tako da, uzevši sve u obzir, ja se zaista ne bih dobro osjećala da se Varaždin ne pridruži ovoj akciji svojim vlastitim prosvjedom – zaključila je Dubravka Novak.

A koliko ima Varaždinki i Varaždinaca koji su spremni pridružiti se prosvjedu podrške Cjelovitoj kurikularnoj reformi, vidjet ćemo u srijedu u 18 sati na središnjem gradskom trgu. Na društvenim mrežama ima ih, čini se, mnogo. No to je nešto sasvim drugo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije