Ravnatelji škola složni: Drugo polugodište ne može početi u četvrtak!

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar, na jučerašnjoj press konferenciji, nakon održanog Kolegija ravnatelja osnovnih škola, najavio je da će Uredu državne uprave službeno poslati zahtjev da zimski praznici u idućoj školskoj godini traju do 13. siječnja umjesto, kako je to u ovom trenutku odlučeno od strane ministra znanosti, obrazovanja i sporta, do 11. siječnja 2017. godine.

Naime, Odlukom o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2016./17., utvrđeno je da zimski odmor učenika počinje 27. prosinca 2016. godine, a završava 11. siječnja 2017. godine, pa samim time II. polugodište počinje 12. siječnja 2017. godine (četvrtak).

Župan Štromar objasnio je kako će Županija u ime svih osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova uputiti zahtjev Uredu državne uprave u Varaždinskoj županiji da zimski odmor učenika počinje 27. prosinca 2016. godine, a završava 13. siječnja 2017. godine, što znači da bi II. polugodište školske godine 2016./17. počelo 16. siječnja 2017. godine (ponedjeljak).

– Već dugo se nije dogodilo da drugo polugodište počne u četvrtak umjesto u ponedjeljak. Reagirali su i svi ravnatelji, nastavnici te Centri za izvrsnost kojima bi ovakav raspored remetio rad. O ovakvoj odluci ne odlučuje župan, već on može tražiti izmjenu odluke preko Ureda državne uprave – istaknuo je Štromar te dodao kako je dobio dopis od ministra turizma, da on kao župan, preko Ureda državne uprave utječe na ministra znanosti, obrazovanja i sporta kako bi se pomaknuo početak drugog polugodišta.

Inače, župan je dobio odobrenje od svih osnovnih i srednjih te privatnih škola da se uputi zahtjev za promjenu datuma Uredu državne uprave.

Također, župan Štromar najavio je i nastavak projekta nabavke udžbenika koji se prošle godine pokazao kao ‘pun pogodak’. Dodao je da su osigurana sredstva za njihovu nabavku, a da se s ravnateljima razgovaralo oko provedbe samog projekta. Siguran je da će i se i ove godine velika većina učenika, barem njih 80 posto, odlučiti na razmjenu udžbenika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije