Rješenje za V. osnovnu: Probiti prometnicu prema ‘burzi’ pa lijevo u Trenkovu

Na Aktualnom satu današnje 24. sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina, vijećnica Natalija Martinčević, postavila je upit vezan uz postavljanje uspornika kod varaždinske V. osnovne škole u Kurelčevoj ulici.

Ovaj problem do sada se nije uspio riješiti zbog prebacivanja odgovornosti s tamošnjeg Vijeća mjesnog odbora na Upravni odjel za komunalni sustav i urbanizam i obrnuto. Problem je bio u sakupljanju potpisa vlasnika kuća koji žive uz navedeni pješački prijelaz.

Vijećnici Narodne stranke – REFORMISTI pokrenuli su inicijativu, sakupili navedene potpise i predali zahtjev Upravnom odjelu za komunalni sustav i urbanizam za hitnim rješavanjem problema.

> Mjesni odbor predao zahtjev za postavljanjem uspornika kod V. osnovne škole

O toj temi pisali smo i prije godinu dana, kada smo dobili tada aktualni stav Upravnog odjela za komunalni sustav i urbanizam.

> Kod Pete osnovne nužni uspornici, zasad napravljen tek elaborat

– Elaborat za navedeno prometno rješenje je izrađen te je u postupku dobivanja suglasnosti Ministarstva unutarnjih poslova sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama – stajalo je u odgovoru.

Na današnjoj je sjednici pročelnik Mario Sambolec iznio više detalja o rješenju toga problema.

– Uvažili smo opasnost koja se nalazi, ali nakon suglasnosti s PU varaždinskom zaključili smo kako je taj problem najbolje riješiti cjelovito, a ne parcijalno. Naime, kad bi se postavili uspornici onda bi se dodatno usporio promet koji je u jutarnjim satima, kad roditelji voze djecu u školu, ionako zagušen – kazao je te dodao kako je u procesu izrade sveobuhvatnije rješenje.

– Radi se projekt prema kojem bi se drugačije regulirao promet. Ulica uz školu postala bi jednosmjerna, a napravio bi se izlaz kod Zavoda za zapošljavanje. A Trenkova ulica bi i dalje ostala jednosmjerna, ali bi joj se promijenio smjer, tako da se skreće lijevo, prema Vatrogasnom domu – kazao je Sambolec, napomenuvši da zasad još nije preciznije poznato kada bi se navedeno rješenje moglo provesti u praksi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije