Vrtićki mališani učili kako pružiti prvu pomoć te ugostili prijatelje iz Zagreba

U Dječjem vrtiću Lepoglava stalno se nešto događa. Tako je nedavno u vrtiću radionicu za stariju skupinu održao Crveni križ, a vrtić su posjetili mališani i odgajateljice iz Dječjeg vrtića ‘Iskrica’ iz Zagreba, piše Lepoglava.Net.

Kroz priču o medvjediću Jurici Lucija Loparić iz Gradskog društva Crvenog križa Ivanec objasnila je vrtićkim mališanima iz starije skupine kako pružiti pomoć unesrećenom kod lakših ozljeda. Djeca su na plišanom medvjediću učila kako sanirati ogrebotinu, a naučila su i da kod teže ozljede treba nazvati brojeve 112 ili 194. Na kraju radionice crtežima su dočarali sve što su naučili.

Nakon što su posjetili Gaveznicu, četrdesetak mališana s petero odgajateljica iz Dječjeg vrtića ‘Iskrica’ iz Zagreba posjetilo je Dječji vrtić Lepoglavu. Uz glazbenu pratnju svojih vrtićkih teta, zagorskom su im pjesmom dobrodošlicu poželjeli domaćini – mališani Dječjeg vrtića Lepoglava.

Tijekom druženja u vrtićkom dvorištu Hana Štefanek pokazala je gostima iz Zagreba kako se izrađuje lepoglavska čipka za što su mališani iz Zagreba pokazali veliki interes budući da su čuli za lepoglavsku čipku te je u svom vrtiću i crtali. Razveselili su se gosti iz Zagreba i kad im je demonstrirana erupcija vulkana.

Kako bi još ponešto naučili o Gaveznici i sjećali se Lepoglave, gostima iz Zagreba lepoglavski su mališani poklonili slikovnicu ‘Čipkarica i zmaj’ te poklone na temu čipke koje su sami izradili zahvalivši se tako i na dobivenim darovima – slici i igračkama, piše Lepoglava.Net.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije