Mlada Patricija Jakopović iz Lepoglave dobitnica i rektorove i dekanove nagrade!

Patricija Jakopović iz Lepoglave, studentica treće godine preddiplomskog stručnog studija Sestrinstva na Fakultetu zdravstvenih studija u Rijeci, dobitnica je Rektorove nagradu za izvrsnost kao najbolja studentica na fakultetu, a također je dobila i Dekanovu nagradu ‘Viktor Finderle’.

Patricija nagrade nije osvojila samo temeljem izvrsnih ocjena, već i zbog svog volonterskog i aktivističkog djelovanja.

Kako stoji na stranicama Fakulteta zdravstvenih studija, Patricija je prošloga ljeta svoje slobodno vrijeme iskoristila za volontiranje u Caritasovom domu u Ivancu, a prošli tjedan organizirala je ‘Simpozij o volonterstvu – vrijednost volontiranja za studente i zajednicu’.

To je tek dio njezinih aktivnosti, a studenti fakulteta napravili su s njome intervju kako bi je bolje upoznali.

– Ono na što sam najponosnija tijekom studija je to što moj Fakultet zdravstvenih studija u Rijeci i Sveučilište u Rijeci kod svojih studenata prepoznaju i vrednuju požrtvovni trud i rad, marljivo ustrajanje i istinsku želju za napredovanjem – istaknula je Patricija u razgovoru.

Progovorila je i o tome koji su joj tijekom studiranja bili najveći izazovi.

– Najveći izazov tijekom studiranja mi je bilo održavanje balansa između vremena kojeg su zahtijevale službene fakultetske obaveze, vremena kojeg sam željela uložiti u profesionalni razvitak na području znanstvenog rada u struci, vremena za rad na projektu, njegovoj organizaciji i realizaciji i vrlo vrijednog vremena kojeg sam se trudila poklanjati svojoj obitelji i prijateljima, volonterskom radu, a i sportu kojeg obožavam. Način na koji sam uspjela održati tu vremensku, a vrlo često i energijsku ravnotežu, uz sav trud koji sam ulagala, upravo je precizna organizacija, brojna odricanja, ljubav prema struci i ustrajanje u namjeri da sve obaveze uspješno ispunim. No, to bi sve zaista bilo jako teško bez neizmjerne podrške i razumijevanja ponajprije moje obitelji, ali i prijatelja i kolega, na čemu ću im uvijek biti neopisivo zahvalna – rekla je Patricija Jakopović u razgovoru sa članovima Studentskog zbora Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije