Krenulo je, vjetar uništio prvi suncobran na Korzu, lani stradala čak tri

Jučerašnji snažan vjetar uništio je još jedan suncobran na varaždinskom Korzu, što je na tome mjestu zapravo već postalo pravilo za nevremena u toplijem dijelu godine.

– Da, puhalo je, ali vjetar i nije bio toliko posebno jak. Ipak, iz nekog razloga uvijek strada baš ovaj na ovome mjestu. Već nam je to normalno, prošlog ljeta stradala su tri – rekao nam je Dean Nenadić, vlasnik i voditelj ugostiteljskog objekta Pop Ice.

Grad je prije nekoliko godina propisao uniformiranost terasa i suncobrana, no te odluke više nisu na snazi, kaže Nenadić. Tako da ovakve slučajeve ugostitelji ne riješavaju s gradskim komunalnim odjelom, nego s tvrtkama s kojima imaju ugovor.

– Nažalost, novi suncobran teško da će doći prije vikenda, a očekuju se visoke temperature i sunce. Tko će sjediti na terasi po tom suncu? – pita se Nenadić.

Kaže da suncobrane nije moguće zatvoriti kada dolazi nevrijeme, jer su preveliki i treba ‘pet ljudi’ za taj zahvat.

– Osim toga, ovi novi suncobrani puno su lošije kvalitete od onih prije. Tada su bili impregnirani, trajali su godinama, a ovo platno sada moguće je potrgati rukama bez ikakvih problema – rekao nam je Nenadić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije