Je li to moguće? U Varaždin se vraća gradski prijevoz, koštat će 2,99 kune!

Prijevoznička tvrtka Vincek ponudila je cijenu od 2,99 kune za pojedinačnu kartu koju će građani plaćati za javni gradski prijevoz!

Iznenađen je tom ponudom bio i sam gradonačelnik Goran Habuš, što je potvrdio na današnjem sastanku s medijima, budući da je maksimalna cijena koju je Grad tražio pri raspisivanju koncesije bila 7 kuna.

Na natječaj su se javila dva ponuđača, i dok su Vincek autobusi ponudili spomenutih 2,99 kuna, AP Varaždin ponudio je 7 kuna.

Prijedlog Odluke o davanju koncesije naći će se na sjednici Gradskog vijeća u ponedjeljak 30. svibnja. Ako je vijećnici prihvate, nakon isteka roka za žalbu Varaždin će ponovo dobiti gradski prijevoz.

– Ako to prođe, imat ćemo najjeftniji gradski prijevoz u Hrvatskoj – naglasio je Habuš.

Vrijedi spomenuti i da je AP Varaždin ponudio osam polazaka radnim danom po jednoj liniji, a Vincek deset polazaka.

Gradski prijevoz imat će pet linija koje obuhvaćaju gradsko područje i sva prigradska naselja, a autobusi moraju imati najmanje 12 sjedala.

> Evo kako će izgledati autobusne linije u novom gradskom prijevozu

Koncesija je raspisana na rok od pet godina, a Grad Varaždin će je subvencionirati s maksimalno 628.000 kuna godišnje.

Pred vijećnicima će se naći i prijedlog odluke o rebalansu proračuna, u koji je ukalkuliran i iznos od oko 300.000 kuna, namijenjenih za subvencioniranje gradskog prijevoza u drugih šest mjeseci 2016. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije