FOTO Evo svih 26-ero dobitnika nagrada za izvrsnost i njihovih uspjeha!

Jučer navečer u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu održana je svečanost u organizaciji Rotary cluba Varaždin, na kojoj je dodijeljeno 26 financijskih nagrada za izvrsnost za 2015. godinu na razini srednje škole, zatim na diplomskoj i poslijediplomskoj razini te jednom centru izvrsnosti.

Svečanosti su prisustvovali i Alen Kišić, zamjenik župana Varaždinske županije, i Goran Habuš, gradonačelnik Grada Varaždina, koji su, zajedno s Damirom Crlenijem, predsjednikom Rotary cluba Varaždin, predali priznanja i nagrade. Program dodjele priznanja vodili su Karmen Špiranec i Andrija Petrović.

U nastavku donosimo popis svih dobitnika nagrada te pripadajuća obrazloženja, odnosno opis glavnih uspjeha kojima su se istaknuli.

Ivan Bobek (Elektrostrojarska škola Varaždin) je elektromehaničar. U području elektromehanike na međužupanijskom natjecanju (Varaždinska, Krapinsko-Zagorska i Međimurska županija) osvojio je prvo mjesto. Na državnom natjecanju za isto zanimanje osvojio je treće mjesto.

Valentina Bešenić (Elektrostrojarska škola Varaždin) je učenica četvrtog razreda za zanimanje tehničar PT prometa. Na državnom natjecanju koje se sastoji od više dijelova osvojila je drugo mjesto. Tema njezinog rada je ‘Novac kroz povijest’.

Mario Filipašić (Elektrostrojarska škola Varaždin) je na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika osvojio prvo mjesto. Na državnom natjecanju iz istog područja osvojio je treće mjesto. Na županijskom natjecanju iz fizike osvojio je drugo mjesto. Na državnom natjecanju iz fizike iz područja eksperimentalnih radova osvojio je treće mjesto.

Ivan Bačani (Elektrostrojarska škola Varaždin) učenik je trećeg razreda za zanimanje elektrotehničar. Na međunarodnom sajmu inovacija i tehničkog stvaralaštva mladih ‘Inventum’ svojim radom ‘Rotirajuće svjetlo’ osvojio je zlatnu medalju.

Denis Borak (Elektrostrojarska škola Varaždin) je učenik trećeg razreda, zanimanje elektrotehničar. Na međunarodnom sajmu inovacija tehničkog stvaralaštva mladih ‘Inventum’ svojim radom ‘Mini laser za graviranje’ osvojio je zlatnu medalju. Učenik je također uspješno sudjelovao i na državnoj smotri radova iz elektrotehnike.

Patrik Šavor i Nikola Vnučec (Elektrostrojarska škola Varaždin) učenici su trećeg razreda, zanimanje medijski tehničar. Na državnom natjecanju iz obrazovnog sektora grafička tehnologija i audiovizualne tehnologije osvojili su drugo mjesto. Tema: uloga važnost tradicije u suvremenom svijetu. Rad je ekipni.

Denis Juras (Elektrostrojarska škola Varaždin) je učenik četvrtog razreda za zanimanje elektrotehničar. Na međunarodnom sajmu inovacija tehničkog stvaralaštva mladih ‘Inventum’ svojim radom ‘Led sat’ osvojio je brončanu medalju. Učenik je također uspješno sudjelovao i na državnoj smotri radova iz elektrotehnike.

Matija Benić (Prva gimnazija Varaždin) je na Smotri ‘Čitanjem do zvijezda’ osvojio prvo mjesto na županijskoj razini, treće mjesto na državnoj razini u kategoriji multimedija. Na smotri ‘Hrvatski školski film’ sudjelovao sa četiri uratka. Osvojio je drugo mjesto na natjecanju ‘Život u 2040’. Sudjelovao je na međunarodnoj konferenciji u Ravensburgu ‘ Europe is alive with colours!’ Osvojio je prvo mjesto na Lidranu na županijskoj razini sa skupinom Theatron.

Dorotea Neuberg (Prva gimnazija Varaždin) je osvojila brojne nagrade, izdvajamo drugo mjesto na državnom natjecanju ‘Čitanjem do zvijezda’, drugo mjesto na županijskom natjecanju iz biologije, kao i četvrto mjesto na državnoj razini. Sudjeluje u EU projektu Erasmus+ ‘Outdoor activities accross borders’ u Švedskoj. Volonterka je Crvenog križa.

Ilija Srpak (Prva gimnazija Varaždin) je učenik čija je sva postignuća ‘nemoguće’ nabrojiti. Vrlo zapaženi rezultati na državnom i županijskom natjecanju iz fizike, astronomije, geografije, kemije, biologije i matematike. Na međunarodnim olimpijadama u Argentini, Austriji i Azerbejdzanu je osvajao srebrne i brončnu medalju. No nije samo uz knjigu – bavi se sportskim plesom i izviđač je.

Josip Kelava (Prva gimnazija Varaždin) osvojio je treće mjesto na državnom natjecanju iz matematike te prvo mjesto na županijskoj razini. Član je reprezentacije za Srednjoeuropsku olimpijadu, osvojio je i drugo mjesto na državnom natjecanju iz informatike, prvo mjesto na županijskoj razini. Natječe se iz kemije, fizike i latinskog. Josip je i dobar šahist.

Antonio Vlahović (Srednja škola Ludbreg) je robotičar. Osvojio je prvo mjesto na državnom natjecanju RoboCup Junior te osigurao plasman na svjetsko prvenstvo u Leipzigu 2016. godine. Antonio se bavi i humanitarnim radom te je sudjelovao u projektu ‘Mirno more’.

Dorotea Hubek (Medicinska škola Varaždin) je osvojila prvo mjesto na državnom natjecanju Schola Medica te osigurala sudjelovanje na medunarodnoj smotri e-medica s temom ‘slatka i gorka strana aspartama’. Dorotea ističe znatiželjom u istraživanjima svoje struke, a vrlo je aktivna u školskoj dramskoj i lutkarskoj skupini, pokazujući iznimnu maštovitost i originalnost u scenskom pokretu i uskladenosti emocionalnog svijeta s verbalnom ekspresijom.

Melanija Lamberšćak (Gospodarska škola Varaždin) osvojila prvo mjesto na državnom natjecanju iz obrazovnog sektora ekonomija, trgovina i poslovna administratcija, u natjecateljskoj disciplini poslovni tajnik-tajnica. Isto tako je osvojila četvrto mjesto na državnom natjecanju ‘Europa u školi’ iz područja likovne kulture na temu obitelj i posao.

Jasmin Škoranec (Gospodarska škola Varaždin) je osvojio treće mjesto na državnom natjecanju ‘Poslovni izazov’, a na međunarodnom natjecanju ‘Poslovni izazov Zapadnog Balkana’ je osvojio peto mjesto. Izazov je bio pronaći novi proizvod za lakšu komunikaciju na Zapadnom Balkanu. Nadalje, na natječaju ‘Inovacijama mijenjamo svijet na bolje, razmišljaj, stvaraj i živi održivo’ sa svojim video uradkom osvojio je putovanje u Strasbourg. Jasmin je i zapaženi sportaš.

Skupna nagrada za tim Gospodarske škole Varaždin nagrađen je za vrlo zapažen videouradak koji je osvojio prvo mjesto na natječaju ‘Neka se tvoj glas čuje’ u sklopu europskog projekta Ladder, autori su: Eni Anđel, Jelena Buden, Filip Hadrović, Martina Končevski, Monika Kuzmić, Dalija Poustecki, Danica Štriga, Anamarija Zuliček.

Josip Matić (Glazbena škola u Varaždinu) u kategoriji saksofon osvojio je drugo mjesto na međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu. Josip je član varaždinskog kvarteta saksofona, uz to imao je čast nastupiti i kao solist Varaždinskog komornog orkestra. Osim toga Josip je osvojio i treće mjesto na državnom natjecanju, odnosno izložbi učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2016 za rad ‘Izranjanje’.

Florijan Djerdji (Glazbena škola u Varaždinu) je u kategoriji gitara osvojio prvu nagradu na ‘International inter music competition”‘u Beogradu, zatim druge nagrade na međunarodnim natjecanjima u Poreču, Zagrebu, Omišu i Italiji, a treće nagrade je osvojio na međunarodnim natjecanjima u Splitu i Omišu.

Gabrijela Hrženjak (Glazbena škola u Varaždinu) u kategoriji solo pjevanje osvojila je prvu nagradu na međunarodnim natjecanjima u Osijeku, Mariboru i Splitu. Također, nastupila je kao solist cjelovečernjeg koncerta s Varaždinskim komornim orkestrom i ostvarila zapažen nastup na Baroknim večerima. Gabrijela se bavi i humanitarnim radom.

Stela Sabolić (Glazbena škola u Varaždinu) u kategoriji klarinet osvojila je drugu nagradu na međunarodnom natjecanju ‘Varazdin Woodwind & Brass’ i prvu nagradu na međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu. Valja spomenuti i kako je Stela položila prijemni ispit na Glazbenoj Akademiji u Beču.

Domagoj Žmegač (Glazbena škola u Varaždinu) u kategoriji saksofon osvojio je prvo mjesto na međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu, te drugu nagradu na međunarodnom natjecanju ‘Varazdin Woodwind & Brass’. Bio je na brojnim natjecanjima te je član puhačkog orestra Hrvatskih željeznica u Varaždinu.

Daniela Kidjemet (Fakultet organizacije i informatike) bavi se problemom zapošljavanja mladih. U vrlo uspješnom diplomskom radu analizirala je i uspoređivala mjere za povećanje zapošljavanja mladih te pratila rezultate u četiri zemlje Europske unije. Osvojila je nekoliko nagrada ovim radom, a najznačajnija je nagrada za najbolji istraživački rad na konferenciji ‘rvatski kvalifikacijski okvir: znanje i kreativnost’. Daniela je organizirala i humanitarnu akciju ‘Studenti za Gunju’.

Andrea Gredelj (Geotehnički fakultet Varaždin) je napisala vrlo zapažen diplomski rad pod nazivom ‘Farmaceutici i zaštita okoliša – utjecaj na okoliš i uklanjanje antibiotika iz modelnih otpadnih voda’. Rad su nagradile Hrvatske vode kao najbolji diplomski rad koji se odnosi na vodno gospodarstvo. Ujedno je Andrea tijekom svog fakultetskog obrazovanja primila dekanova priznanja za najbolji uspjeh, kao i rektoru nagradu.

Dijana Oreški (Fakultet organizacije i informatike Varaždin) je autorica zapaženog znanstvenog rada pod nazivom ‘A novel feature selection techniques based on contrast set mining’. U radu predlaže nove inovativne tehnike analize podataka s ciljem smanjenja vremena potrebnog za interpretaciju i zaključivanje. Istraživanje je originalni znanstveni rad, a na međunarodnoj konferenciji International Conference on Artificial Intelligence, Knowledge Engineering And Dana Bases, AIKED 15 na Tenerifeu – proglašen je najboljim radom.

Nikolina Žajdela Hrustek (Fakultet organizacije i informatike Varaždin) napisala je dizertaciju s naslovom ‘Multiperspektivan pristup praćenja e-uključenosti’. Dosadašnja istraživanja urodila su uglavnom krnjim modelima praćenja spomenutog problema, ali je Nikolina i njezino istraživanje značajno doprinjelo razumijevanju utjecajnih faktora na fenomen e-uključenosti.

Mihaela Vrbnjak Grđan, Vesna Vrček (Centar izvrsnosti za kemiju Varaždinske županije). Centar izvrsnosti za kemiju je ove godine polazilo 92 učenika. Svi polaznici Centra sudjelovali su na natjecanjima, a njih 69% ih se plasiralo na županijsko natjecanje. Šesnaest učenika je sudjelovalo na državnom natjecanju, gdje su dvojica učenika osvojili prvo mjesto, učenica sedmog razreda drugo mjesto, učenik drugog razreda srednje škole treće mjesto, a ostali učenici su bili plasirani od četvrtog do šesnaestog mjesta. Četvero učenika pozvano je u Zagreb na testiranje za Europsku olimpijadu iz prirodslovlja, gdje se Ilija Srpak plasirao u kemijsku reprezentaciju za Svjetsku kemijsku olimpijadu, a Vedran Dubravec je pozvan na testiranje za tu istu olimpijadu. Varaždinska županija je druga (odmah iza Zagreba) po broju učenika koji su sudjelovali u Svjetskoj kemijskoj olimpijadi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije