FOTO Vrtićarci se kreativno izrazili na temu Olimpijskih igara u Riju

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina te pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora u ponedjeljak, 16. svibnja, počeo je 15. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina.

> Više od 500 mališana na ovogodišnjoj Olimpijadi dječjih vrtića

Kao i svake godine, olimpijski tjedan počeo je likovnom radionicom, a ovogodišnja tema su Olimpijske igre u Riju. U dvoranu u Graberju stigli su mališani iz deset varaždinskih dječjih vrtića.

– Jedini u Hrvatskoj imamo predolimpijski tjedan. Dječica svakoga dana prije velikog finala imaju određene aktivnosti, a započeli smo s likovnom radionicom – rekla je stručna suradnica u Zajednici, Anica Sitar Dvorski, koja je podsjetila da se olimpijski festival iz Varaždina proširio cijelom Hrvatske te da nas nakon sudjelovanja gradskih vrtića, idući tjedan očekuje i županijska vrtićka olimpijada.

Mališane je na likovnoj radionici posjetio zamjenik gradonačelnika Varaždina, Vjeran Radelić, koji je istaknuo da je važno da se djeca upoznaju sa sportskim, olimpijskim vrijednostima.

– Djeca su danas ovdje pokazala kreativnost na temu Olimpijskih igara, kroz cijeli tjedan će pokazivati spretnost u sportu, a najzanimljivije će biti u petak na stadionu Sloboda – kazao je.

Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina nastavlja se u utorak, od 10 sati, teniskim višebojem na terenima Teniskog kluba ‘Varteks’. Srijeda je rezervirana za vožnju spretnosti bicikla, a mali biciklisti pokazat će svoje biciklističko znanje i spretnost od 10 sati na Kapucinskom trgu. U organizaciji tog dijela sudjeluju i Policijska uprava varaždinska te Hrvatski auto klub.

Pretposljednjeg dana, u četvrtak, doznat ćemo koji vrtić ima najbolje plivače, a velika završnica ovogodišnjeg Olimpijskog festivala dječjih vrtića održat će se u petak od 16 sati na stadionu ‘Sloboda’ natjecanjem u atletici – trčanje 50 metara, štafeta 4×25 metara, bacanje loptice i skok u dalj te nogometu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije