ISPUŠNI VENTIL Varaždinski maturanti složni: Na feštu idemo u međimurski Šampion

Počeli su posljednji dani u školskim klupama za mnoge varaždinske maturante. Iako većini predstoji državna matura i upis na željeni fakultet, ovih dana bezbrižno mogu slaviti, zabavljati se i uživati.

Iako u Varaždinu nema previše organiziranog programa, tradicija održavanja plesa maturanata – Quadrille, nastavit će se i ove godine.

Nedostatak organiziranog sadržaja tjera ih da sami pronalaze oblike zabave, tako da ih većina vrijeme provodi po varaždinskim kafićima, a na fešte većina će put susjedne Međimurske županije. Upravo na tom tragu upitali smo varaždinske maturante i maturantice kako i gdje provode svoje dane te koji su ima daljnji planovi nakon ovog ‘ludila’.

> FOTO Počelo ludilo na ulicama, maturanti u Graberju uvježbavali Quadrillu

Rezultat naše ankete pročitajte u nastavku, a tu ćemo temu danas govoriti i u emisiji Ispušni ventil na Radiju Sjeverozapad. Početak je u 10 sati i 15 minuta, nazovite i recite što vi mislite o toj temi, no dajte si oduška i recite nam što god vas tišti.

Emisiju ispušni ventil slušajte na linku: Radio Sjeverozapad – Ispušni ventil.

Antonija Piškor

– Zadovoljna sam jer prijašnjih godina maturanti nisu imali mogućnost nositi odore toliko dugo koliko mi. Maturanti Druge gimnazije Varaždin su dobili dozvolu nositi odore od ovog ponedjeljka i dva dana idući tjedan, što je ukupno sedam dana, a ostale škole imaju kraće. Što se tiče događanja malo je manje nego dosadašnjih godina jer su neki koncerti odgođeni, ali dobro je. Idemo za Međimurje, organiziran je prijevoz. Što se tiče budućnosti sam optimistična, vidjet ćemo koliko je to realno. Rado bih studirala radiologiju u Zagrebu.

Valentina Šteković

– Slavimo do utorka, obučeni smo u Kleopatre, a dečki su faraoni. U subotu imamo maturalnu večer, a u utorak idemo u Domašinec, dogovorili smo se da idemo u Šampion. Alkohol i to sve je u sklopu zabave, ali u umjerenim količinama. Dalje želim upisati Prirodoslovno matematički fakultet, smjer fizika istraživački. Najprije imamo obaveznu državnu maturu iz tri predmeta i dodatne koje uzmemo. Ne ojsećam se spremnom još, ali naša škola, Prva gimnazija Varaždin nas je dobro pripremila za maturu, tako da sad većinom ponavljamo.

David Vadas

– Idemo u Šampion, tamo su organizirani koncerti, tako da je to plan zasad. Profesori su nam što se tiče odora i izostanaka izašli u susret, reklo bi se da više i nema nastave. Nakon srednje ću vjerojatno upisati ekonomski fakultet. Optimističan sam što se tiče faksa, ali ne i traženja posla ovdje u Hrvatskoj.

Fran Martan

– Počeli smo alkoholom, ali držimo kontrolu i dobro nam je jako. Fešte su organizirane u Šampionu u Domašincu. Mi smo 4.g razred prve gimnazije Varaždin i Power Rangeri smo. Cure su crne, jer su tako htjele pa smo mi dečki popustili i crveni rangeri smo. Iako je u razredu više dečkiju, cure nas nadvladaju. Nakon srednje bih htio studirati business u Rijeci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije