Nakon osmogodišnje borbe svi učenici gradskih škola imaju svoje školske ormariće

Nakon nekoliko godina borbe članova dječjih foruma i Dječjeg gradskog vijeća, završen je projekt postavljanja ormarića za sve učenike osnovnih škola u Varaždinu. Tako se danas, 11. svibnja, u varaždinskoj Trećoj osnovnoj školi gradonačelnik Goran Habuš susreo s učenicima i njihovim roditeljima te predstavnicima kako bi s njima razmijenio iskustva o korištenju i funkcionalnosti ormarića.

– Dugo su djeca tražila tu investiciju. Nakon što je prije nekoliko godina Dječji forum obavio vaganje školskih torbi, došli su do zaključka kako prosječna torba teži oko 6 kilograma, a u sedmim i osmim razredima skoro osam. Nakon toga je počela inicijativa dječjih foruma da se u škole postave ormarići koji bi djeci rasteretili torbe, ali u njih mogu spremiti i zaključati stvari. Vjerojatno smo jedna od prvih škola u Hrvatskoj koji ima i te ormariće za sve osnovce. Grad je za tu svrhu izdvojio 663.090 kuna, ali je to manje bitno kad vidim zadovoljstvo i osmijeh na dječjim licima – rekao je gradonačelnik Goran Habuš.

Prošle školske godine školske su ormariće dobili učenici viših razreda svih gradskih osnovnih škola, dok je ove godine završena nabava školskih ormarića za učenike nižih razreda.

Tea Podbojec, predsjednica dječjeg foruma Treće osnovne škole također je izrazila zadovoljstvo.

– Sve je počelo 2008. godine, a s projektom je započeo forum Pete osnovne škole. Stvarno smo se jako trudili, pisali smo ministarstvu, išli u Sabor, mjerili težinu torbu dok nije konačno došao rezultat. Svim učenicima ovo jako puno znači jer ne moramo sve knjige nositi doma i druge stvari možemo tu ostaviti na sigurnom mjestu, s obzirom da svaki od nas ima svoj ključ.

Projektom je ukupno 3500 osnovnoškolaca dobilo školske ormariće u školama na području grada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije