FOTO Vrtićarci predstavili europske zemlje: Baš je super, lijepo se družimo

Varaždinska županija, u suradnji s partnerima i suradnicima i ove godine obilježava Europski tjedan, tijekom kojeg se organiziraju brojne edukativne i zabavne aktivnosti. Tako su danas, 9. svibnja, u parku Vatroslav Jagić mališani iz dječjih vrtića obilježili Dan Europe predstavljajući Europu u malom.

Manifestaciju ‘Europa u srcu Varaždinske županije’ Županija organizira s Društvom Naša djeca i dječjim vrtićima, a svrha je da djeca kroz igru, ples i pjesmu uče o državama članicama EU te građanima predstave povijesno i kulturološko bogatstvo europskih naroda.

Sudjelovalo je 28 vrtića, a svaki od njih predstavio je po jednu zemlju članicu Europske unije.

Mališani su uz pomoć svojih teta kroz igru, ples, pjesmu, igrokaze, predstave i kulinarska umijeća, posluživši tradicionalna jela i pića, na interesantan i edukativan način približili posjetiteljima svaku od zemalja.

– Predstavaljamo Rumunjsku, zemlju u kojoj živi grof Drakula. On je imao bunar i zlatni vrč iz kojeg su svi mogli piti, ali kad bi mu ga netko ukrao on bi ga nabio na kolac i tako je postao zločesti. Drakula ima plašt i oštre zube – rekao je ‘Rumunj’ Stjepan iz varaždinskog Dječjeg vrtića Zeko.

– Grčka je izumila kazalište, Olimpijske igre, upoznali smo grčke bogove i slušali puno legendi – ispričali su nam Grci iz Dječjeg vrtića Bajka.

Kod Finaca (Dječjeg vrtića dječji svijet iz Varaždina) smo pak saznali kako Djed Mraz živi u Laponiji i kako djeci poklone nosi sa sobovima i saonicama.

– Glavni grad Francuske je Pariz, Eiffelov toranj je od tamo. Baš nam je super tu, zabavljamo se i družimo – rekla je Francuskinja Maša iz DV Varaždin – Trakošćanska.

Svi vrtići su se zaista potrudili, a mališani su uživali u svojim ulogama i igrama koje su pripremili.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije