Projekt SMUN: Cilj je učenicima olakšati pronalazak posla u struci

U Županiji je danas, 9. svibnja, održana završna konferencija projekta ‘Suvremene metode u nastavi’ kojeg je provodila Srednja škola Ivanec, a financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu – 1.514.150 kuna.

– Nositelj projekta SMUN je Srednja škola Ivanec, a partner je Ekonomska škola Šibenik. U godinu dana trajanja postigli smo velike rezultate – za učenike smo kreirali računalni softver na kojem će se izvoditi nastava, kreiran je priručnik novih nastavnih sadržaja, razvijen je portal za e-učenje, putem kojeg učenici komuniciraju s nastavnicima, provode testove i slično. Najvažnije je to da smo modernizirali pet kurikuluma iz ekonomske grupe predmeta – rekla je Lidija Kozina, ravnateljica Srednje škole Ivanec te pojasnila glavni cilj projekta.

– Želimo učenicima pružiti nove suvremene kompetencije kako bismo ih približili tržištu rada te postigli veću zapošljivost. Učenici su na sve provedene aktivnosti reagirali vrlo pozitivno i vesele se novom načinu rada.

Tijekom projekta SMUN održane su edukacije i interaktivne radionice, kako bi nastavnici ekonomskih grupa predmeta stekli dodatna znanja i vještine koje su im potrebne za korištenje suvremenih metoda u nastavi što će se u konačnici doprinijeti razvoju učeničkih kompetencija te njihovom boljem položaju na tržištu rada.

Pojačana praktična nastava u obje škole je velika novost budući će se veliki dio nastave odvijati putem informacijsko-komunikacijskog portala i računovodstvenog programa koji su posebno napravljeni samo za potrebe obiju strukovnih škola.

– Važnost ovog projekta je prije svega u tome što će korištenjem suvremenih metoda u nastavi učenici dobiti praktični dio i kurikulume koji će bolje povezivati nastavni proces i tržište rada, što je najveća vrijednost projekta. Uz to, učenici koriste informacijske tehnologije – istaknuo je Alen Kišić, zamjenik župana.

Projekt SMUN provodi se u sklopu Operativnog programa ‘Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013.’ iz Europskog socijalnog fonda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije