‘Uređenje sportskog centra s imenom Dražena Šešeta je minimum što je zaslužio’

U Vatrogasnom domu u Gačicama održan je još jedan u nizu dogovora između vodstava Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gačice i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, vezanih uz obilježavanje obljetnice pogibije Dražena Šešeta, hrvatskog branitelja rodom iz tog mjesta.

U analizi proteklih aktivnosti istaknuto je kako se nije moglo puno toga odraditi iz razloga što od Grada Ivanca više od mjesec dana nije dobivena povratna informacija u svezi zamolbe da se napravi stručna analiza stanja sportskog terena i radova koje je potrebno na njemu napraviti kako bi bio osposobljen za uporabu. Temeljem toga, na inicijativu DVD-a Gačice organizirat će se sastanak na kojem bi se donijele smjernice daljnjeg zajedničkog djelovanja.

Radi se o terenu u blizini Draženove rodne kuće koji bi bio uređen kao sportski centar s igralištem i popratnim sadržajima namijenjenima djeci, ali i odraslim žiteljima Gačica, a bio nazvan po njemu. Inicijativa je to DVD-a Gačice koju je prihvatio ivanečki Ogranak UDVDR RH i na čijoj se realizaciji radi dva mjeseca.

– Dražen je bio aktivni član našeg DVD-a, ali i strastveni ljubitelj nogometa. Sjećam se, kada bi došao s bojišnice oblačio je sportsku opremu i uvijek bio spreman za nogomet, a takav je bio i u školi. Poput svih nas, više je volio nogomet nego školu – osvježio je svoje uspomene na pokojnog Dražena predsjednik DVD – a Gačice Franjo Piskač.

– Uređenje sportskog centra je minimum što je Dražen zaslužio. Djeca, a i mlađi mještani Gačica malo toga znaju o njemu, mnogi za njega nisu niti čuli, pa bi ga na taj način, jer bi se djeca okupljala na igralištu koje bi se zvalo po njemu, pobliže upoznali. Mi sigurno nećemo odustati od ovog projekta, ako nam nitko osim braniteljskih udruga neće pomoći napravit ćemo sami koliko god je najviše moguće kako bi ostvarili zamišljeno – dodao je Piskač.

Iz UDVDR Ogranka Ivanec najavili su maksimalnu pomoć DVD – u Gačice u realizaciji ovog projekta navevši Prigorec, gdje se nedavno obilježila obljetnica pogibije Josipa Magaša, kao odličan primjer suradnje s lokalnim stanovništvom i građanskim udrugama na očuvanju sjećanja na hrvatske branitelje.

– Stoga nema razloga da se nešto takvo ne napravi i u Gačicama, samim time jer je iza nas zavidno iskustvo u takvim aktivnostima – istaknuli su u vodstvu UDVDR Ivanec.

Istaknuto je, također, veliko zadovoljstvo što je Udruga veterana 2. Gardijske brigade Grom, čiji je Dražen bio pripadnik, najavila punu suradnju na ovom projektu.

Plan je da se sjećanje na Dražena ove godine obilježi u nedjelju, 7. kolovoza, a program bi se sastojao od odavanja počasti na njegovom grobu u Margečanu, zatim Svete mise u kapelici u Gačicama te otvaranja sportskog centra u Gačicama koje bi bilo popraćeno sportskim susretima djece, mještana i branitelja. Taj bi događaj u sličnom obliku u narednim godinama postao tradicionalan.

Isto tako, istaknuto je da je uređenje sportskog centra kompatibilno sa inicijativom UDVDR Ogranak Ivanec da se Osnovna škola u Gačicama nazove po Draženu i da će se u skoroj budućnosti ozbiljnije poraditi i na tome.

Časnički namjesnik Dražen Šešet rođen je 4. veljače 1971. godine, a poginuo je 8. kolovoza 1991. godine u mjestu Gređani pokraj Topuskog kao pripadnik 2. Gardijske brigade Grom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije